Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Minél kevesebb hőhatás éri a zöldséget, annál egészségesebb. A kész gyökérzöldség körethez jól passzol az enyhén füves illatú máriatövis olaj. Hozzuk ki a legtöbbet a köreteinkből is.
A gyökérzöldségeket elkülönítve gyufaszál formára (julienne-re) vágjuk.
Egy fazékban vizet forralunk és enyhén megsózzuk. A zöldségeket fajtánként egy-két percig blansírozzuk a forró vízben.
A zöldségeket szűrőkanállal jeges vízbe szedjük. (A jeges víz megállítja a zöldségek önmagukban való további főzését.)
A blansírozás után a zöldségeket szűrőben alaposan lecsöpögtetjük, majd egy forró acél serpenyőbe 1 evőkanál repceolajat öntünk, és beletesszük a zöldségeket.
Ne keverjük a zöldségeket, hagyjuk a serpenyőben egy kicsit lepirulni. A pirítás után hagyjuk hűlni az ételt, majd ha már langyos, locsoljuk meg máriatövis olajjal. Frissen őrölt borssal hintsük meg.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.