Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A legegyszerűbb burgonyasaláta is lehet extravagáns egy különleges ízű és színű majonézzel. A tökmagolajos majonéz és a birsalma gyümölcsecet párosa egy igazán különleges és egészséges választás a burgonyasalátához.
A hozzávalókat szobahőmérsékleten használjuk fel. A tojás sárgáját sóval, borssal, 1/2 evőkanál birsalma gyümölcsecettel és 1 teáskanál alma balsamico mustárral elkeverjük. Használjunk gépi habverőt.
A tökmagolajat először csepegtetve, majd egyre többet hozzáöntve gépi habverővel hozzákeverjük, míg sűrű pép lesz belőle.
Az így elkészült majonéz aznap fogyasztható. A nyers tojás sárgáját helyettesíthetjük reszelt főtt tojás sárgájával is, így több napig hűtőben tárolva is fogyasztható.
Egészben, héjastól megfőzzük a burgonyát, ezután leöntjük a vizet róla és még melegen meghámozzuk. Kb. 1 cm-es karikákra vágjuk, majd egy tálba helyezzük. Sózzuk, borsozzuk.
A meleg vizet és az 1 evőkanál birsalma gyümölcsecetet összekeverjük és ráöntjük a burgonyára. Lassan addig keverjük, amíg a burgonya felszívja a levet. Végül óvatosan hozzákeverjük a tökmagolajos majonézt, amíg krémes állagú lesz.
Apróra vágott snidlinggel tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.