Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A csicseriborsó a babokhoz hasonlóan magas fehérje, és rosttartalmú hüvelyes féleség. Leggyakrabban humusz készítésére használják, de a csicseriborsó saláta is ötletes, és finom megoldás mindazok számára, akik egészségesen szeretnének étkezni.
A koktélparadicsomokat vágjuk ketté. A lilahagymát aprítsuk fel.
A kaliforniai paprikát vágjuk kisebb kockára.
A főtt csicseriborsót tegyük egy keverőtálba a paradicsommal, a paprikával, a lilahagymával és a finomra vágott petrezselyemmel együtt.
Egy kisebb csavaros üvegbe tegyük az alma balsamico velvet-et, adjuk hozzá a sót. Hagyjuk, hogy a sókristályok teljesen feloldódjanak.
Majd adjuk az ecethez az argánolajat, a mustárt, és a borsot. Zárjuk le az üveget, rázzuk fel alaposan.
Végül öntsük a dresszinget a salátára. Alaposan keverjük össze. Fogyasztás előtt hűtsük le.
Ha száraz csicseriborsót használunk, érdemes 24 órára beáztatni, majd 1-1 óra alatt puhára főzni. Ehhez a mennyiséghez kb. 75-80 gramm száraz csicseriborsóra lenne szükség.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.