Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az oeuf cocotte, azaz a francia lágytojás egy egyszerű, ám mégis különleges tojásos reggeli. Lényege, hogy gőzfürdőben készül. Készíthetjük önmagában, vagy párolt zöldségekkel, sült szalonnával megbolondítva is.
A brokkolit szedjük apró rózsáira, és forrásban lévő vízben blansírozzuk 4-5 percen át. Ezt követően csepegtessük le róla a vizet.
Az újhagymát vágjuk vékony nagyon vékony karikára.
Két süthető formát kenjünk át belülről vékonyan repceolajjal. Ebbe tegyük a brokkolit, az újhagymát, és egy-egy L-es méretű tojást. Sózzuk, borsozzuk, és mindegyik tetejére locsoljunk egy kiskanál tejszínt.
A formákat tegyük egy mély, forró vízzel teli sütőtálba úgy, hogy a formák feléig érjen a víz. 180 fokos, előmelegített sütőben 10-14 percen át gőzöljük attól függően, mennyire lágyan szeretnénk megenni.
Tálaláskor egy-egy kiskanál camelina olajjal locsoljuk meg a tojásokat.
A francia lágytojás akkor jó, ha a fehérje remegősre szilárdul, a sárgája pedig krémes marad.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.