Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Tipikus francia karácsonyi sütemény a fatörzs, más néven piskótatekercs, amit megtölthetünk ínyenc házi nutellával is. A nutella a piemonti mogyorónak, mogyoróolajnak, és a sok csokoládénak köszönhetően mennyei.
Előmelegítjük a sütőt 150 C fokra és a sütőlapot kibéleljük sütőpapírral.
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A fehérjéből pici
sóval kemény habot verünk.
A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, kakaóport és szódabikarbonát (vagy sütőport).
A sütőlapra öntjük és egyenletesen eloszlatjuk, majd 25 percig
sütjük. Közben egy tiszta konyharuhát megszórunk liszttel, és amikor a piskóta megsült erre borítjuk.
Lehúzzuk a sütőpapírt a piskótáról és azonnal feltekerjük szorosan, majd így hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótát megkenjük a házi nutellával, és óvatosan feltekerjük.
Kívülről is bekenjük a tekercset nutellával és díszítésként villával hullámos barázdákat húzunk bele.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.