Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Ha gluténmentes diétát folytatsz, próbáld ki ezt a darált mákos, földimandula lisztes piskótát! A kihűlt tésztát vágd ketté, töltsd meg finom lekvárral, és már készen is van a sütemény.
Előmelegítjük a sütőt 160 oC fokra. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Adjuk hozzá a mákolajat.
A darált mákot, a földi mandula lisztet, a sütőport és a fahéjat egy tálban összekeverjük.
A kikevert tojássárgákhoz adjuk.
Ezután a tojás fehérjét kemény habbá verjük.
Óvatosan (ezt már kézzel) a masszába forgatjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tészta masszát a tepsibe öntjük, és kb. 20-25 percig sütjük.
A tésztát kiborítjuk, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla.
Óvatosan félbevágjuk a tésztát.
Az alsó részét megkenjük lekvárral, majd ráhelyezzük a tészta másik felét.
Helyezzük rá a tetejét, és ízlés szerint porcukrozhatjuk.
Ezt a süteményt a glutén- és laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.