Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A cukros-sós pácban érlelt, kapros lazacot locsold meg tálaláskor hidegen sajtolt mákolajjal. A szűretlen mákolaj intenzív ízétől lesz ez az előétel fantasztikus. Dekorációnak használj pirított mákot, hogy egy kis roppanósság is legyen az ételben.
A lazacot lebőrözzük, és ha maradt benne szálka, eltávolítjuk. A sót, cukrot, és a borsot alaposan elkeverjük, és a filé minden oldalát bekenjük vele. Egy zárható dobozt kibélelünk folpackkal. Az aljára tesszük a kapor felét, erre helyezzük a pácolt halat. Rászórjuk a maradék só pácot, és a kaprot, majd lefedjük a folpackkal, és lefedjük a dobozt.
2-3 napot hagyjuk a hűtőben pácolódni. Ez idő alatt a sós pác kiszívja a halból a nedvességet, ami tömörebb lesz, és átjárja a pác. Tálalás előtt vékony szeletekre vágjuk. Salátalevelekre helyezzük, meglocsoljuk mákolajjal, és megszórjuk üres serpenyőben megpirított kékmákkal.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.