Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A kacsamell egy igazán ünnepi étel, amiből egyszerűen tudunk elegáns és különleges előételt készíteni. A kacsamell carpaccio remekül párosítható a szezámmag olajas, chili mustáros szósszal.
A kacsamellek bőrét vágjuk be sűrűn, majd forró, üres serpenyőben a bőrös felénél kb. 10 percig süssük közepes hőfokon. Akkor jó, ha kisül a zsírja. Majd a kisült zsiradékban kérgesítsük a kacsamellek minden oldalát. Közben sózzuk.
Az elősütött húst tegyük 6-7 percre előmelegített, 170 fokos sütőbe. Ha letelt az idő, tegyük egy tányérra, fedjük le folpackkal, és 5-6 percet pihentessük fogyasztás előtt.
A szószhoz tegyük a sárgabarack ecetet egy üvegbe a sóval együtt. Hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak.
Adjuk az ecethez a szezámmag olajat, egy csipet borsot, a chili mustárt és a mézet. Zárjuk le az üvegcsét, és addig rázzuk, amíg a folyadékok homogén elegyet alkotnak.
A pihentetett kacsamellet olyan vékonyra szeleteljük, amennyire csak tudjuk. A szeleteket tányérra szedjük, a mustáros szósszal és a pirított szezámmaggal együtt tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.