Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A tejszínes krémleves alatt megbújva várja meglepett fogyasztóját a friss kecskesajt. Az ízek és a vitaminok jobb előhívása végett a levest camelinaolajjal locsoljuk meg. Könnyed, tavaszi leves csoda, amit a hidegebb hónapokban mirelit borsóból is elkészíthetünk azért.
Enyhe lángon felmelegítjük a mirelit borsót a repce olajon.
Hozzáöntjük az alaplét, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön puhára főzzük.
Ha a borsó megpuhult, lassan felöntjük a tejszínnel.
Felmelegítjük a levest a tejszínnel (de már ne forraljuk), és alaposan kézi botmixerrel összeturmixoljuk, majd leszűrjük, hogy még krémesebb legyen az állaga.
Tányérokba helyezzük a kecskesajtot.
Ráöntjük a leszűrt levest a kecskesajtra, végül minden leves tetejét meglocsoljuk 1 teáskanál bio camelina olajjal. Azonnal fogyasszuk.
Fogyasztás előtt a kész levest botmixerrel habosítsuk fel, így a látvány még szebb lesz a tálaláskor. Néhány blansírozott borsószemet félre tehetünk, és tálaláskor rátesszük.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.