Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A klasszikus kéksajtos sült körtét dobjuk fel egy friss, körteecetes, dióolajos salátával! Gyorsan elkészíthető, finom és mutatós saláta, amivel elkápráztathatjuk a vendégeinket.
A körtéket megmossuk, hosszában kettévágjuk, magházukat kivágjuk. Egy sütőlemezre helyezzük, közepükre kéksajtot és rozmaringot teszünk, és 200 fokos sütőben 25 percig sütjük.
Az ecetet egy zárható üvegbe tesszük, hozzáadjuk a sót, és hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak.
Majd hozzáadjuk a dióolajat és kevés tört borsot. Az üveget lezárjuk, és alaposan felrázzuk. Az öntet akkor jó, ha a hozzávalók teljesen elelegyednek egymással.
A madársalátához keverjük az öntetet 2/3-ad részét.
Tálaláskor a salátára helyezünk két-két, felezett sült körtét, amiket meglocsolunk a maradék dresszinggel.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.