Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A pompás sütőtökből az egyik legkedveltebb étel a krémleves. Ez a kókusztejes sütőtök krémleves a szezámolajtól, és a lágy cseresznye gyümölcsecettől lesz különleges.
A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kisebb kockára, sós vízben főzzük puhára.
A hagymát aprítsuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze, és kezdjük el dinsztelni a sütő repce olajon.
Amikor üveges, adjuk hozzá a főtt burgonyát, a már kisült sütőtököt húsát, és 1-2 percen át pirítsuk őket együtt. Öntsük fel a vízzel, és forraljunk egyet rajta. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a cukrot.
Végül turmixoljuk le a kókusztejjel, és a cseresznye gyümölcsecettel. Tálaláskor pedig locsoljuk meg a levest hidegen sajtolt szezámolajjal.
A sütőtököt érdemes korábban megsütni. Ehhez vágjuk kisebb darabokra a sütőtököt, a magját vájjuk ki, és 200 fokos sütőben süssük 30-40 percen át, amíg megpuhul.
A krémlevest tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk pirított szezámmaggal, vagy aprított korianderlevéllel is.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.