Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Önmagával és kesudióval sűrített, gluténmentes karalábé krémleves, ami csak úgy robban az ízektől. Ennél finomabb és egyszerűbb, laktató levest elképzelni sem nagyon lehet.
Egy éles késsel levágjuk a két fej fokhagyma negyedét, majd bedörzsöljük olajjal, sóval, borssal és fóliába csomagoljuk. 200 fokon 30-40 percig sütjük. Közben az olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, felkarikázott zellert, és póréhagymát.
Mérsékeljük a tüzet, hozzáadjuk a krumplit és a karalábét. 5-10 percet főzzük, majd hozzáöntjük a csirke alaplevet és a tejet.
Hozzáadjuk a sütőben sült fokhagymát (héj nélkül), és a kesudiót is, majd közepes hőmérsékleten, letakarva, 20-25 percig főzzük.
Amikor puhák a zöldségek, akkor elkészült a leves. Beletesszük a koriander szálakat, leturmixoljuk, és igény szerint le is szűrhetjük. Tejszínnel dúsítható.
A levesbetéthez készítsünk reszelt sajttal töltött meleg szendvicseket. Vágjuk őket ketté, ezzel tálaljuk a levest. Végül meglocsoljuk pisztáciaolajjal, és megszórjuk finomra vágott snidlinggel.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.