Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Sokan küzdenek laktózérzékenységgel, számukra ajándék lehet ez a tökmagolajos kuglóf recept. Vaj helyett a tökmagolajat használjuk, ami pompás ízt és karakteres színt is ad a süteménynek. Ünnepekre, vagy egy nyugodt vasárnapra kitűnő sütemény ötlet.
A kuglóf formát vajazzuk ki.
Szórjuk bele a „durvára” aprított tökmagot, majd lisztezzük ki.
A tojás sárgát, a vizet, a porcukrot és a vaníliáscukrot mixerrel habosra keverjük.
Szép lassan, folyamatos keverés közben, hozzáöntjük a tökmagolajat.
A tojásfehérjéket egy másik tálba a kristálycukorral kemény habbá verjük.
A masszához először a fehérjehab 1/3 –át adjuk hozzá, majd lassan hozzákeverjük a lisztet.
Adjuk hozzá a sütőport és végül a 2/3 tojás fehérjét, ezt már csak egy finom mozdulattal (kézzel) hozzáforgatjuk.
Öntsük a kész tésztát az előkészített kuglóf formába, majd 160 °C -on kb. 1 óráig sütjük (hústűvel ellenőrízzük a tészta állagát).
A forró kuglófot tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Tálaljuk a kész kuglófot. További ötlet: Nagyon finom vanília sodóval vagy vanília fagyival tálalva, amit néhány csepp tökmagolajjal díszítünk. A kuglóf tésztáját gazdagíthatjuk mazsolával, dióval, tökmaggal stb.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.