Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A köles egy igen értékes, és sokoldalúan felhasználható álgabona. Kása formában a köles körözött ízűre készíthető, amit lenmagolajjal krémesítünk. Kitűnő laktató szendvicskrém, amit akár kaszinótojásba is tölthetünk.
A kölest megmossuk, majd feltesszük kétszeres mennyiségű vízbe főni. Amikor forr, lefedjük, takarékra vesszük a tüzet, és 10 percig pároljuk. Majd ha elkészült, még lefedve 5 percet hagyjuk állni. A köles kissé kásás állagú lesz.
A vöröshagymát feldaraboljuk, a medvehagyma háromnegyedét felcsíkozzuk, és az olívaolajon és két kanál vízen elkezdjük párolni.
Amikor a vöröshagyma láthatóan üveges, megszórjuk a fűszerpaprikával, a köménnyel, és a borssal.
A köles kétharmad részét összekeverjük a párolt hagymával, mustárral, és ecettel, majd egy késes darálóban krémesre turmixoljuk.
A krémet összekeverjük a maradék párolt kölessel és medvehagymával, valamint a lenmagolajjal. Kedvünk és ízlésünk szerint sózzuk. Üvegbe zárva 3-4 napig eláll a hűtőben.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.