Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A sabayon (ejtsd szabajon) egy olasz eredetű mártás, amit borból, vagy pezsgőből készítenek hagyományosan sok tojássárgával. A narancsos sabayon, macadamia dió olajjal egy gyerekbarát desszert, hiszen alkohol nélkül készül, ám mégis különleges és ízletes.
A tojássárgákat tegyük a porcukorral együtt egy habüstbe, és keverjük fehéredésig.
Vegyünk egy akkora gyorsforralót, amire ráhelyezhető a habüst, nem merül el benne. Az edénybe öntsünk 3 ujjnyi vizet, tegyük rá a tojáskrémmel teli habüstöt, öntsük rá a frisssen facsart narancslevet, és a körte balsamico-t.
Közepes hőfokon, a vízgőzben habosítsuk a krémet. Figyeljünk arra, hogy a habosítást ne hagyjuk abba, mert a tojás könnyen összeugorhat. Akkor jó a krém, ha habos, az állaga pedig selymesen sűrű.
Az ananászt hámozzuk meg, vágjuk kisebb darabokra, és locsoljuk meg a macadamia olajjal. A még meleg sabayonnal tálaljuk.
A sabayont megszórhatjuk kevés cukorral, és szakácsfáklyával, vagy grillsütőben karamellizálhatjuk a tetejét.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.