Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A rozmaringos-kakukkfüves sült báránycombhoz alma balzsamecetes narancsmártást készítünk. Ez a bárányos étel megállja a helyét minden ünnepi asztalon. Kicsit feladatigényes, de megéri, mert az ízek és állagok magukért beszélnek.
A húst megtisztítjuk a faggyúmaradványtól, majd alaposan bedörzsöljük sóval, borssal. A serpenyőt felhevítjük és beletesszük a 3 ek. olíva olajat. Ha forró az olaj, belehelyezzük a húst. Kérgesítjük mindkét oldalát. Lehetőség szerint öntöttvas serpenyőt használjunk, aminek a nyele is hőálló, hogy a bárányt ebben a serpenyőben tudjuk majd a sütőbe helyezni.
Ha aranybarnára kérgesedett a hús, akkor kivesszük pihentetni, amíg a serpenyőben a bárányhús megmaradt olaját rozmaringgal és a 2 db szeletelt fokhagymával fúzionáljuk. Majd felöntjük vörösborral, és hagyjuk amíg az alkohol elpárolog.
Visszahelyezzük a 3 db apró szeletekre vágott fokhagymával és rozmaring levelekkel megtűzdelt húst a serpenyőbe, és felöntjük húsleves alaplével. Tegyünk bele friss kakukkfüvet.
Megvárjuk, míg elkezd forrni, majd a serpenyő tetejével vagy alufóliával letakarjuk az edény tartalmát, és a sütőbe helyezzük. 170 fokon 2 óráig sütjük. Takarás nélkül 180 fokon még 30 percig, miközben meglocsoljuk, és ezalatt az idő alatt egyszer átfordítjuk a húst a másik oldalára, majd vissza. Kóstoljuk meg, és ha úgy érezzük, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
Mindeközben elkészítjük a narancsos-mustáros mázat. Egy meleg serpenyőben összekeverjük a barna cukrot az alma balsamico mustárral és a narancs levével. Addig forraljuk, ameddig méz állagú szószt kapunk.
Miután kivettük a bárányt a sütőből, bekenjük a narancsos-mustáros mázzal, és megtűzdeljük a narancs szeletekkel és a szegfűszeggel. Takarás nélkül 180 fokon még 20 percig sütjük.
Miután elkészült a hús, szobahőmérsékleten 10 percig pihentessük. Emiatt a benne lévő nedvesség egyenlő arányban eloszlik, és ettől szaftosabb lesz, emellett a hús könnyebben szelhető.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.