Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A franciák egyik közkedvelt salátája a nizzai saláta még finomabb, ha értékes omega-3 zsírsavakban gazdag dresszinggel készítjük el. Tartalmas, fő ételként is fogyasztható saláta a meleg nyári napokon.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Kihűtjük.
A ceruzabab végeit levágjuk, kisebb darabokra vágjuk, és 3-4 percig forrásban lévő vízben blansírozzuk. Lehűtjük.
A paradicsomokat elfelezzük.
A paradicsom ecetet egy zárható üvegbe tesszük, hozzáadunk egy csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Hozzáadjuk az olajokat, a mustárt, a frissen tört borsot és fél gerezd finomra reszelt fokhagymát. Lezárjuk az üveget, jól felrázzuk.
A burgonyát, a ceruzababot és a paradicsomokat egy keverőtálba tesszük, és alaposan összekeverjük a kész öntettel.
A két tojást forrásban lévő vízbe téve 10 percig főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és negyedekre vágjuk.
A római salátát megmossuk, leveleit leszárítjuk, kisebb darabokra tépjük. Tányérra szedjük, és erre helyezzük a dresszinges zöldségkeveréket.
Tálaláskor a salátára tesszük a negyedelt főtt tojásokat, a lecsepegtetett tonhalat, a szardellafiléket és az olajbogyókat.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.