Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Ezt a pestot elnevezhetjük akár a magyar pestonak is. Alapanyagai ugyanis megtalálhatók minden magyar háztartásban: dió, petrezselyem, fokhagyma. Krémesítésre használjuk az aromás hidegen sajtolt repceolajat, és természetesen a reszelt parmezánt, ami egy pestoból sem maradhat el.
Egy magas falú edénybe rakjuk a diót, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát, a parmezánt, az apróra vágott petrezselymet, majd ráöntjük a repceolajat és a szilvaecetet.
Botmixer segítségével apróra összeturmixoljuk. (ne túl krémesre)
Ha túl sűrű, repceolajjal tudjuk a sűrűségét változtatni. Kiváló sült húsokhoz, tésztákra. Ha nem használjuk fel azonnal a pestot, tegyük egy zárható fedelű üvegbe és a tetejére öntsünk annyi repceolajat, hogy lefedje. Így akár 2-3 hétig is tárolhatjuk a hűtőben.
Kiváló sült húsokhoz, tésztákra és szendvicsek készítéséhez. A parmezánt helyettesíthetjük grana padanoval vagy pecorinóval.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.