Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A nyár egyik csodás zöldsége a mélyzöld színű ceruzabab, amit salátaként is bátran fogyaszthatunk. Ezt a ceruzabab salátát ribizlivel és illatos, hidegen sajtolt szezámmag olajos öntettel tehetjük különlegessé.
A ceruzababot megmossuk, végeit lecsípjük, majd félbe vágjuk.
Forrásban lévő vízben 5-6 percen át blansírozzuk, majd hideg vízben kihűtjük.
A birsalma ecetet egy zárható üvegbe tesszük, hozzáadunk egy csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Hozzáadjuk az olajokat, a porcukrot és a frissen tört borsot. Lezárjuk az üveget, alaposan felrázzuk.
A babról egy tiszta konyharuhán leitatjuk a vizet, majd egy tálba tesszük a leszemezett ribizlivel és a szezámmaggal együtt. Ráöntjük az öntetet, és óvatosan összekeverjük.
Tálaláskor mentalevelekkel díszítjük.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.