Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A kora nyár pompás zöldsége a zöldborsó, amit mirelit formában valójában egész évben élvezhetünk. Mentával, gyömbérrel, és hidegen sajtolt pisztácia olajjal ízesítve a borsópürét az egészséges zöldségköretek királynőjének is nevezhetnénk, annyira finom.
A csirkemellet megtisztítjuk, a zsíros részeket levágjuk, majd óvatosan mindegyikbe egy kis zsebet vágunk.
Sózzuk, borsozzuk, a zsebekbe egy-egy darab sajtot teszünk. Belehelyezzük őket egy kis tepsibe, vizet öntünk alá, és meglocsoljuk a sütő repceolajjal. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, és a borsóval együtt egy kevés vízen 6-7 perc alatt megpároljuk.
A gyömbért lereszeljük, a mentaleveleket megmossuk, a lime levét kifacsarjuk.
A borsót egy mixerbe tesszük, hozzáadjuk a gyömbért, a lime levét, a mentaleveleket, a tejszínt, sót, végül a pisztácia olajt is, és krémesre turmixoljuk.
Tálaláskor a püréből csíkot húzunk a tányérra, a húst keresztbe rátesszük. Egy kis pisztácia olajat csorgatunk a püré mélyedésébe. Csírával és felezett koktélparadicsommal tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.