Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az egyik legegyszerűbb téli desszert a sült alma, ínyenc módon is elkészíthető sárgabarackmag olajjal. Elkészítése nem igényel sok időt, a végeredmény viszont annál látványosabb, és finomabb.
Az almák alját vékonyan vágjuk le, hogy legyen egy kis talpuk, és sütés közben ne dőljenek el. A tetejüket szintén vágjuk le, és tegyük félre. Az almák közepét óvatosan vájjuk ki úgy, hogy a faluk ne sérüljön, ne törjön el.
Az aszalt barackokat vágjuk kisebb darabokra, és keverjük össze a földimandula liszttel, a sárgabarack gyümölcsecettel, és a narancs lekvárral együtt.
Töltsük meg velük az almákat, majd tegyük vissza rájuk a levágott almatetőket.
Helyezzük az almákat egy hőálló tálba, öntsünk alá fél deci vizet, és 180 fokos sütőben, kb. 20-25 percen át süssük.
Langyosan fogyasszuk, tálaláskor tetejüket locsoljuk meg egy-egy kiskanál sárgabarackmag olajjal.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.