Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A fokhagyma szinte minden étel alapja. Alig akad étel, amihez ne használnánk fel karakteres aromája miatt. Most egy sült fokhagyma krém recept elkészítését mutatjuk be, amit a hidegen sajtolt napraforgó olaj és a sörecet tesz igazán különlegessé.
Mérettől függően 6-8 fokhagymát veszünk. Száraz külső burkukat lemorzsoljuk, majd széltében kettévágjuk őket. A hagymákat sütőzacskóba tesszük, beleöntünk 50 ml vizet, lezárjuk. Végül 170 fokos, légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük.
Ha elkészült, kihűtjük, majd a héjából kinyomkodjuk a krémes állagúra sült fokhagyma gerezdeket.
Egy aprítóba tesszük az olajjal, a sóval, a porcukorral és a sörecettel együtt, és krémesre turmixoljuk.
Zárható, steril üvegbe helyezzük, tetejét meglocsoljuk kevés napraforgó olajjal, hogy megakadályozzuk a krém oxidálódását.
Az így készült krém 1-2 hétig eláll a hűtőben. Pirítósra, sült vagy grill húsokra kenhetjük, illetve majonézekbe, salátaöntetekbe keverhetjük, mint ízesítőt.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.