Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A hidegen sajtolt 100 %-os Pödör mákolajból pillanatok alatt csodás krém készíthető, ami remekül passzol bizonyos sült gyümölcsökhöz. Ezzel a desszerttel azok a háziasszonyok is el tudják varázsolni vendégeiket, akik nem szeretnek órákon át sütögetni.
A körtéket megmossuk, héjastól hosszában kettévágjuk. Magházukat kivágjuk, felületüket átkenjük citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A körték húsát megszórjuk a nyers nádcukorral, és 200 fokos sütőben kb. 25. percig sütjük, vagy amíg nem karamellizálódik a szélük. Ha megsültek, langyosra hűtjük.
Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a mézet, a szobahőmérsékletű szójatejet, és a mákolajat egy botmixer tálba teszünk, és folyamatos fel-lefelé irányuló mozgással krém állagúvá mixeljük pár másodperc alatt. A krémet hűtőben tartjuk tálalásig.
Tálaláskor a tányért kihúzzuk az alma balsamico creamaval, ráhelyezzük a sült körtéket, amikre egy-egy teáskanál mákolaj krémet teszünk. Végül finoman megszórjuk egész mákszemekkel.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.