Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A pestok igen változatosan elkészíthetők, ráadásul felhasználási lehetőségük is nagyon sokoldalú. Szezámmagos pesto receptünk remekül illik grill húsok, sült zöldségek mellé, tésztaételekbe keverve, vagy szendvicsbe.
A szezámmagot egy üres, bevonatos serpenyőben addig pirítjuk, amíg érezhetővé válik az aromája, majd kihűtjük.
A petrezselymet megmossuk, egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, végül finomra aprítjuk. A fokhagymát megpucoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
Végül az összes hozzávalót egy aprítóba tesszük, és krémesre turmixoljuk.
A cseresznye gyümölcsecet különösen jól harmonizál a szezámmagolaj ízével.
A kész pestot tegyük sterilizált, tiszta üvegbe, tetejére öntsünk szezámmagolajat, majd hűtőben tároljuk. Ha így járunk el, 2-3 hétig eltartható a hűtőben.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.