Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az ajo blanco az andalúz konyha egyik ősi hideg levese, ami fehér kenyérbélből, mandulából, olajból és fűszerekből készül. A klasszikus ajo blancot (aminek krémességét az olaj adja meg) elkészíthetjük hidegen sajtolt szezámolaj és lenmagolaj keverékéből is, amitől nem csak ízesebb, de omega-3 telítetlen zsírsavakban is gazdag lesz.
A lehéjazott mandulát finomra őröljük.
A kenyérbelet (lehet szikkadt is) kis darabokra tépkedjük. Hozzáadjuk a vizet, az olajokat és az ecetet, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük érlelődni.
Fogyasztás előtt kivesszük a hűtőből, egy aprító gépbe tesszük, hozzáadjuk az őrölt mandulát, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és krémesre turmixoljuk.
Tálaláskor meglocsolhatjuk még kevés szezámolajjal, és a félbevágott szőlőszemekkel kínáljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.