%
Fehér Malabár bors - egész
Fehér Malabár bors - egész
Fehér Malabár bors - egész

Fehér Malabár bors - egész

A fehérborsot teljesen érett, narancsos-pirosas borstermésből nyerik. Ehhez a borsszemek külső héját és a termés húsát eltávolítják oly módon, hogy a frissen leszedett borstermést lenvászon zsákokba csomagolva kb. 8-10 napra beáztatják, ideális esetben lassú folyású vízbe. Ezáltal a termés húsa leoldódik a magról, és mechanikus módszerrel eltávolítható. A bézs színű borsszemeket azután a napon megszárítják, ennek során még inkább kifakul. Később ez kerül fehérborsként a kereskedelembe.

A fehérbors kevésbé aromás, mint a fekete, azonban nagyon erős, ezért takarékosan kell használni. Jól illik halételekhez, világos szárnyasokhoz, zöldségfélékhez, rizshez és tésztához, valamint minden világos szószhoz és leveshez. 

Különlegessége: krémszínűtől fehérig terjedő szín, sima szemek. 

Íze: intenzív, hosszantartó csípősség. 

Ételek: világos húsok és szárnyasok, hal, világos levesek és szószok. 

25 g
Webshop ár
54 000 Ft / kg
1 350 Ft
Webshop ár
klubtagoknak
Klub kedvezmény
-5%
1 283 Ft
70 g
Webshop ár
35 000 Ft / kg
2 450 Ft
Webshop ár
klubtagoknak
Klub kedvezmény
-5%
2 328 Ft
Kosárba rakom
Segíthetünk?

Írjon nekünk vagy hívjon bennünket munkanapokon 9.00 és 16.00 között a 06 / 92 900 027 -es telefonszámon