Platinum

-%

Gondosan, kézműves munkával és tapasztalattal készül

Platinum

PÖDÖR Platinum

A PÖDÖR Platinum limitált kávéspecialitás csak a legeslegjobb, tiszta fajtájú, ún. „Single Origin“ kávékat tartalmazza, melyek igen ritkák és értékesek. A PÖDÖR pörkölőmestere nagy gondossággal a termőföldön választja ki, majd importálja azokat.

Ez a garancia, hogy kizárólag a legjobb kávészemek kerülnek az Önök csészéjébe és a kávétermesztők megfelelően méltányos árat kapjanak a munkájukért. Ezek a kávé különlegességek csak szezonálisan és kis mennyiségben érhetőek el. Magukban rejtik a származási helyük teljes ízvilágát, ami a borok terroir jellegéhez hasonlítható.

 

Szedés időpontja: 2018. szeptember

Származási hely: Brazília - Bairro Sertãozinho, Cristina-MG

Termőterület magassága: 1250 m

Termelő: Ricardo Luiz Honorio da Silva

Változat: 100% arabica – Red Catuai

 

Feldolgozás: kézzel szedve, azt követően kb. 3 hétig természetes módon, magas állványokon szárítva.

Pörkölés foka: Medium Dark, közepesen sötét – trieszti pörkölés

Kóstolási feljegyzések: Az orrban tejcsokoládés és málnás illat, a szájpadlás előtérében pedig enyhe csokoládé dominál, melyet azután élénken kiemelnek a málna- és citrus jegyek. Ez a kávé hosszan tartó ízzel és tartós aromáival tűnik ki. 

Javasolt elkészítési módok: (karos) presszó kávéfőző gépben, automata kávéfőző gépben, dugattyús kézi kávéfőzőben (french press), filteres kávéfőzőben.

 

A brazíliai Bairro Sertãozinhoról

Tökéletes feltételek a kávékülönlegességek számára.

Párás és meleg az idő itt, Brazília hegyeiben. Bairro Sertãozinho városa 1200 m feletti magasságban fekszik. Évente átlagosan 1600 mm csapadék hullik ezen a területen, 18 és 28 °C közötti átlaghőmérsékletek mellett. Ezek az éghajlati feltételek optimálisak a különleges kávék termesztéséhez.

 

ricardo.jpeg

Ricardo és a kávé

A városhoz nagyon közel, Sítio Sertãozinho-ban műveli farmját Ricardo Luiz da Silva. 15 éves korában kezdett el dolgozni édesapjánál, Sebasitaõ-nál, aki úgy vásárolt meg egy kis darab földet, hogy a motorját adta érte fizetségként, majd elkezdett gazdálkodni. A 0,67 hektár nagyságú földarabka teljesen parlagon hevert, és semmilyen növény nem nőtt rajta. 2000-ben az édesapa elhatározta, hogy kávét fog termeszteni a területen, és sok munkát és gondoskodást fektetett abba, hogy néhány évvel később leszüretelhesse az első termést. 2004-ben Sebasitaõ fiára, Ricardo-ra ruházta át a földet, aki azóta tovább folytatja a kávétermesztést. Időközben Ricardo megnövelte a területet 1,2 hektárra. Korán felismerte a különleges kávék termelésében rejlő lehetőségeket, és a legjobb minőségért fáradozik.

 

Kávészüret és feldolgozás 

Ricardo a különleges kávéfajták feldolgozása során ügyel arra, hogy csak a legjobb termést használja fel. Már a szüret alatt is aprólékos munkával válogatják ki a szemeket. Itt kizárólag a teljesen érett termést szedik le kézi munkával, és szövetanyagokra gyűjtik össze őket, hogy ne érintkezzenek a talajjal. Még ugyanezen a napon a szemek bekerülnek a feldolgozóállomásra, ahol 3 hétig szárítják. Ha az ideális nedvességtartalom elérte a 11,5%-ot, akkor még 40 napig tovább pihen aromavédő hordókban. Csak ezt követően csomagolja Ricardo a kávét aromazáró zsákokba. Emiatt még inkább büszkék vagyunk arra, hogy ezt az exkluzív kávékülönlegességet pörkölhetjük és értékesíthetjük.

Pörkölés

Ausztria

TÁROLÁS

Fényvédett, száraz, hűvös helyen.

Kiszerelés:
Mennyiség:
Webshop ár 28 600 Ft / kg
7 150 Ft
-40% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
4 290 Ft
Webshop ár 26 100 Ft / kg
13 050 Ft
-40% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
7 830 Ft
A termék áráról és az aktuális készletről kérjük, érdeklődjön elérhetőségünkön!

fuszervilag-banner.jpg

ajandekutalvany-jobb-hu.jpg

Segíthetünk?

Írjon nekünk vagy hívjon bennünket munkanapokon 9.00 és 16.00 között a +3692900027 -es telefonszámon

freund-produkt.jpg