Kala Namak - feketesó - finom
Gondosan, kézműves munkával és tapasztalattal készül





A Kala-Namak fekete só igazi különlegesség a gasztronómiában és fűszerként használatos az indiai konyhában.
A Haritaki mag a Terminalia Chebula, Közép-India erdőiben honos vadon élő fa gyümölcse, melyet kristálysóval elegyítenek és forralnak össze.
Így nyeri el - a fekete sóként is ismert egzotikus fűszer - jellegzetes, tojásra emlékeztető illatát, és rózsás-feketés színét. Különleges aromájának, magas hidrogén szulfid és vastartalmának köszönhetően kiemelkedik a sók közül.
Kiváló választás lehet vegán- vagy típikus indiai ételek, mint a raita vagy chaat készítéséhez. Jól illik továbbá zöldségekhez, egzotikus gyümölcssalátákhoz, smoothiek, chutneyk és halételekhez egyaránt.
vásárlóink kedvencei