Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A közkedvelt olasz pesto egy magyaros változata ez a medvehagymával és pirított napraforgó maggal készült tavaszi krém. A medvehagyma pestot kenhetjük pirítósra, keverhetjük tagliatelléhez, de megízesíthet egy frissen sült szűzérmét, vagy bélszínt is.
A napraforgó magot egy üres serpenyőben megpirítjuk.
A medvehagyma leveleket megmossuk, felitatjuk róluk a nedvességet, végül felaprítjuk. A minden hozzávalót egy késes aprítóba teszünk, és felöntjük a repceolajjal.
Krémesre turmixoljuk, végül tiszta, sterilizált üvegbe tesszük. Hűtőben 1-2 hétig eláll.
A medvehagyma csak pár hétig szedhető. Érdemes nagyobb mennyiségben eltenni, akár pesto formájában is. Ilyenkor az üvegeket gőzöljük ki, majd töltsük meg a pestoval. Felbontás nélkül hónapokig eláll.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.