LEGYEN PÖDÖR KLUBTAG!
  • 5% azonnali klubtag kedvezmény minden online rendelésre
  • 5% állandó hírlevél feliratkozói kedvezmény,
    minden kedvezményen felül, akciós termékekre is
  • Exkluzív klubtagsági akciók akár 30% engedménnyel
  • kedvezőbb szállítási díjak
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)
  • PICKUP Service info-gold.png
Regisztráció
LEGYEN PÖDÖR KLUBTAG!
  • 5% azonnali klubtag kedvezmény minden online rendelésre
  • 5% állandó hírlevél feliratkozói kedvezmény,
    minden kedvezményen felül, akciós termékekre is
  • Exkluzív klubtagsági akciók akár 30% engedménnyel
  • kedvezőbb szállítási díjak
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)
  • PICKUP Service info-gold.png

PÖDÖR NAGYKER
VISZONTELADÓI ÉS GASZTRO REGISZTRÁCIÓ

Kiskereskedőként, nagykereskedőként vagy vendéglátóipari vállalkozóként nagykereskedelmi áron vásárolhat számos további előnnyel. Viszonteladóként Ön dönthet az üzletében forgalmazni kívánt Pödör Prémium termékek választékáról és mennyiségéről, de együttműködhet kizárólag PICK UP partnerként is.

Tovább

Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre. 
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.

Feliratkozás
Keresés

Napfényvédelem szerepe a táplálkozásban

A napfényvédelem és a megfelelő táplálkozás két olyan tényező, amelyek kulcsfontosságúak egészségünk megőrzése szempontjából. Bár első pillantásra talán nem tűnnek összefüggőnek, a kutatások azt mutatják, hogy a megfelelő napvédelem és az egészséges táplálkozás összehangolása hosszú távon rendkívül előnyös lehet számunkra. 

 

antonino-visalli-RNiBLy7aHck-unsplash.jpg

Kezdjük a külső napfényvédelemmel. A napfényben található ultraibolya (UV) sugaraknak két fő típusa van: az UVA és az UVB sugarak. Az UVA sugarak képesek mélyen behatolni a bőrbe, hozzájárulva az idő előtti bőröregedéshez, a ráncok kialakulásához, valamint növelik a bőrrák kockázatát. Az UVB csak a felsőbb bőrréteget érik el, és ők felelősek a leégésért, valamint a bőrrák egyes típusainak kialakulásáért.

Természetesen a mértékletes - előírásoknak megfelelő - napozásnak számos jótékony hatása van egészégünkre.

Nagyon fontos a megfelelő napvédelem minden korosztály számára, amit fizikai védelemmel és helyes táplálkozással biztosíthatunk.

A fizikai védelem magába foglalja:

  • a jól megválasztott fényvédő krémek használatát (amely lehet fizikai, vagyis természetes, ásványi anyagokat tartalmazó krém, vagy kémiai napvédelmet adó, magas SPF tartalmú készítmények)
  • továbbá a könnyű, hosszú ujjú ruházatot, kalap és napszemüveg viselését.

Ezek betartásával csökkenthetjük az UV-sugárzás káros hatásait, megvédhetjük bőrünket a leégéstől és a károsodástól.

A napfényvédelem azonban nem csak külső intézkedéseket jelent. A táplálkozásnak is óriási szerepe van bőrünk védelmében.

De milyen étrend segíthet ebben? Milyen ételeket fogyasszunk?

A telítetlen zsírsavakban-, ásványi anyagokban- és vitaminokban gazdag étrend nagyban hozzájárul bőrünk egészségének megőrzéséhez és csökkenti a bőrkárosodás kockázatát.

Az omega-3 zsírsavak segítenek csökkenteni az UV-sugárzás okozta napégést, támogatják a bőr hidratáltságát csökkentve a szárazságát és érzékenységét. Az esszenciális, telítetlen zsírsavakat leghatékonyabban hidegen sajtolt olajok formájában tudjuk - szinte „észrevétlenül” - beépíteni étrendünkbe. Kiemelkedő mind közül a lenmagolaj, mely 70 százalékos alfa-linolénsav tartalmával nemigen tudja felvenni egyetlen másik olaj sem a versenyt.

Az antioxidánsok csökkentik a szabadgyökök képződését és ezáltal a sejtkárosodást. Közülük is ki kell emelni a C- és E-vitamint, valamint a béta-karotint. Leggazdagabb forrása a zöldségek és gyümölcsök mellett (pl. citrusfélék, bogyós gyümölcsök, spenót, sárgarépa) a hidegen sajtolt, szűretlen magolajok (ligetszépe olaj, gránátalma magolaj, argan olaj, makadámia dióolaj, zweigelt szőlőmagolaj, avokádó olaj, mandula és sárgabarack magolaj).

Ásványi anyagok Az egészséges étrendben megtalálható ásványi anyagok, mint a cink és a szelén, szintén hozzájárulnak a bőr védelméhez és regenerációjához, valamint erősítik az immunrendszert. Magas koncentrációban jelenik meg a hidegen sajtolt olajok (búzacsíraolaj, dióolaj, kendermagolaj, szezámmagolaj) mellett, a tenger gyümölcseiben, diófélékben, teljeskiőrlésű gabonákban és hüvelyesekben is.

Összegezve: A hidegen sajtolt olajok komplex megoldást adhatnak a bőrvédelmen túl testünk teljes külső és belső védelmében, legyen az bőrápolás, vagy csak mindennapos, egészséges vitalitásunk fenntartásában.

A Pödör prémium hidegen sajtolt magolajok a fenti hármas komponens (omega-3 zsírsavak, antioxidánsok és ásványi anyagok) igen gazdag forrása.

A hidegen sajtolt esszenciális olajok kiválasztásánál nem elhanyagolható, hogy azok legyenek minden esetben prémium minőségűek, 100% természetesek, szigorúan első préselésből és hidegen sajtoltak, továbbá szűretlenek.

Legjobb ajánlataink klubtagjainknak

 

LEGYEN PÖDÖR KLUBTAG!
  • 5% azonnali klubtag kedvezmény minden online rendelésre
  • 5% állandó hírlevél feliratkozói kedvezmény,
    minden kedvezményen felül, akciós termékekre is
  • Exkluzív klubtagsági akciók akár 30% engedménnyel
  • kedvezőbb szállítási díjak
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)
  • PICKUP Service info-gold.png
Regisztráció
LEGYEN PÖDÖR KLUBTAG!
  • 5% azonnali klubtag kedvezmény minden online rendelésre
  • 5% állandó hírlevél feliratkozói kedvezmény,
    minden kedvezményen felül, akciós termékekre is
  • Exkluzív klubtagsági akciók akár 30% engedménnyel
  • kedvezőbb szállítási díjak
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)
  • PICKUP Service info-gold.png

PÖDÖR NAGYKER
VISZONTELADÓI ÉS GASZTRO REGISZTRÁCIÓ

Kiskereskedőként, nagykereskedőként vagy vendéglátóipari vállalkozóként nagykereskedelmi áron vásárolhat számos további előnnyel. Viszonteladóként Ön dönthet az üzletében forgalmazni kívánt Pödör Prémium termékek választékáról és mennyiségéről, de együttműködhet kizárólag PICK UP partnerként is.

Tovább






ÉRDEMES MÁSOKNAK IS AJÁNLANI!
Ingyenes termékminta
Már az első webshopos vásárlás alkalmával










0

Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.