Keresés

A gluténmentes lisztekről

Ezekkel a lisztekkel könnyebb a gluténmentes étrend!

Kevés élelmiszer történelme nyúlik olyan messzire az időben, mint a liszté. Egyiptomban már az i.e. 5. és 6. században termesztettek gabonát és sütöttek különféle kenyereket. A leletek szerint Európában a legújabb kőkorszakra, az i.e. 3000-2500 időszakra tehető a gabonatermesztés kezdete.

Noha a gabonagyártás metódusa megváltozott azóta, maga a liszt a mai napig is elengedhetetlen része táplálkozásunknak. A Pödör gluténmentes lisztjei ízletes és egészséges alternatívát képviselnek a gluténtartalmú lisztekkel szemben. Segítségükkel a sütés és főzés ízletes lehetőségei nyílnak meg a speciális diétán élő emberek előtt.

Alacsony szénhidráttartalmuknak köszönhetően a Pödör gluténmentes lisztjei ideálisak az alacsony szénhidráttartalmú étrend betartásához is. A Pödör gluténmentes lisztjei teljes mértékben mentesek a mesterséges adalékoktól és ízfokozóktól. Az pedig magától értetődik, hogy 100 százalékban természetesek. A Pödör kizárólag válogatott nyersanyagokat használ fel, így a chiamagot, lenmagot és földimandulát, ekképpen biztosítva, hogy minden lisztje megfeleljen a legmagasabb elvárásoknak is. Hűvös, sötét helyen tárolva a gluténmentes liszt gond nélkül eláll akár 12 hónapon át.


A lisztmalomban termelődő olajról

Az élelmiszerekhez és nyersanyagokhoz való felelősségteljes hozzáállás a Pödör alapfilozófiája. A lehető legtöbbet hozzuk ki minden nyersanyagból. Ez azért is jó, mert így fedezhetünk fel mindig új és új élelmiszereket. Ennek egyik példája a 100 százalékban természetes, gluténmentes liszt, amit tulajdonképpen abból az olajpogácsából gyártunk, amely az olajpréselés után marad meg. Az olajpogácsát kiszárítjuk és finoman megőröljük. Így a lisztben nagyjából öt-hat százalék olajtartalom marad vissza.
Az előállítás egyetlen fázisában sem használunk fel mesterséges adalékokat vagy ízfokozókat. Mi itt a Pödörnél alapvetően az első osztályú nyersanyagokban és azok természetes ízében hiszünk. Az olajgyártás kíméletességének és a lisztté való további feldolgozás gondosságának köszönhetően a nyersanyagok értékes összetevőinek nagy része megmarad a végtermékben is. A gluténmentes Pödör lisztek válogatott diókból és magokból készülnek, s így ideális összetevői a gluténmentes vagy alacsony szénhidráttartalmú étrendnek.

Hét különféle gluténmentes magliszt

A hét gluténmentes liszt mindegyike egyedi ízével tűnik ki a többi közül. Telt, diós zamat vagy gyümölcsös szőlőaroma: a Pödör az ízek széles skáláját öleli fel. Célunk, hogy változatosságot vigyünk az Ön étrendjébe, és alternatívát kínáljunk a gluténmentes étrendet igénylő emberek számára. Meg fog lepődni, milyen egyszerű is gluténmentes lisztekkel helyettesíteni az általánosan használt lisztfajtákat.

A természetes, kíméletes gyártási eljárásnak köszönhetően a mi lisztjeink megőrzik a válogatott nyersanyagok ízeit, tápanyagait és színeit.

Lássa és kóstolja meg Ön is!


Böngésszen a Pödör prémium olajok és ecetek között!

A Pödör gluténmentes lisztjei számtalan módon használhatók fel

Amikor a lisztre gondol, ugye azonnal megjelenik a szeme előtt egy puha sütemény vagy egy tápláló kenyércipó képe? Remek! Ezeket a finomságokat épp oly könnyedén készítheti el a Pödör gluténmentes lisztjeiből is, és minden bizonnyal élvezetét fogja lelni bennük! Ám a liszt nem csak erre lehet jó: a Pödör ízletes lisztjeiből seperc alatt panírozhat halat, sűríthet mártást vagy levest, vagy dobhat fel egy reggelit. Kóstolja végig mind a hétfélét, és válassza ki a kedvencét! Biztosak vagyunk benne, hogy ilyen széles íz-skála mellett nem lesz könnyű a döntés!

A Pödör lisztek gluténmentesek. A sütemények vagy kenyerek sütésekor a glutén biztosítja, hogy a tészta egyenletesen finom és könnyű legyen. Ám a gluténmentes lisztekből épp úgy lehetséges könnyű desszerteket és pékárukat sütni. Akkor érhetjük a legjobb eredményt, ha különféle gluténmentes lisztek keverékét használjuk. A lényeg, hogy megőrizzük a tészta szükséges keményítőtartalmát. Két rész gluténmentes liszthez egy rész keményítő tökéletesen megfelelő arány ehhez.

Azoknak az ínyenceknek, akik nem akarnak vagy szükségtelennek tartják áttérni a gluténmentes étrendre, azt javasoljuk, hogy a normál lisztek 10-25 százalékát inkább gluténmentessel helyettesítsék (ez a liszt fajtájától függ). Ily módon ők is élvezhetik a Pödör változatos gluténmentes lisztjeit, anélkül, hogy keményítőt kellene adni a tésztához.

A Pödör gluténmentes lisztjei azonban ennél többet is tudnak: zamatos stájer tökmaglisztünk például ideális alap ízletes fűszerkeverékekhez. Friss fűszernövényekkel, sóval és borssal kombinálva stájer tökmaglisztünkből fenséges fűszerkeveréket varázsolhat, az egész család és természetesen a saját örömére. Ebben biztosak vagyunk.

Böngésszen kedvére a Pödör receptkeresőjében és fedezzen fel új és új inspiratív recepteket!


Receptek kapcsolódó Pödör termékekkel


Hidegen sajtolt olajokkal egészséges, finom és gyors receptek.


 

Miért a Pödör?

Minőség

Mi teszi a Pödör termékeket különlegessé?

Tovább
Egészség

Tippek és tanácsok szakértőinktől

Tovább
Szépség

Szépségtippek Pödör termékekkel

Tovább

Pödör Klub előnyök

Ingyenes kiszállítás

Rendeljen a webshopból szállítási költség nélkül megbízható átvétellel az Ön által választott Pödör Click & Collect Forgalmazó Partnerhez.

Tovább
Ingyenes termékminta

Már az első webshopos vásárlás alkalmával.

Tovább
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön új termékeinkről és legfrissebb akcióinkról

Tovább
Legyen Pödör Click & Collect
forgalmazó partnerünk!

Győződjön meg erről az egyedülálló, garantált bevételi forrásról, ami a hét minden napján 24 órában működik.

Tovább
0