Keresés

A természetes mustárokról

Fűszeres mustárritkaságok mártogatásra, főzésre és élvezetre

Tudta-e, hogy többféle mustármag létezik: fehér, barna és fekete? Vagy hogy már több, mint háromezer éve használunk mustárt? A mustármag varázslatos fűszer, és még varázslatosabb a belőle készült zamatos, krémes mustár. Rusztikus ételekkel, finom húsokkal vagy zamatos sajtokkal kombinálva a mustár igazi ínycsiklandó, és nem hiányozhat egyetlen kamrából sem. Hogy még több változatosságot lehessen vinni ebbe a nagyszerű fűszerbe, mi itt a Pödörnél öt igen meggyőző mustárvariációt alkottunk. Gyümölcsízű, enyhén pikáns, erős vagy csípős: öt keverék kínálja magát kóstolásra!

A Pödör mustárokat szigorú minőségi kontroll mellett gyártjuk, hogy csakis a legkiválóbb termék kerülhessen az üvegbe. Nálunk természetes, hogy nem dolgozunk vegyi adalékokkal és aromákkal. Mint mindig, a válogatott nyersanyagok és a kíméletes gyártási folyamat a biztosíték arra, hogy az elkészült mustár a legmagasabb elvárásoknak is megfeleljen, és megmaradjanak benne az értékes anyagok. Az egyik ilyen anyag a mustárolaj, aminek antibakteriális hatása van az emberi szervezetre, és így véd a vírusok, baktériumok és gombák ellen. Jó egészség, jó íz – kell jobb párosítás?


A mustármagtól az üvegbe töltött mustárig: a mustárgyártásról

Ha Pödör termékről van szó, biztos lehet benne, hogy csakis az egészségre jótékony hatással lévő anyagok vannak a mustárban. Minden alapvető mustárrecept ugyanazt a négy összetevőt tartalmazza: mustármagot, sót, vizet és ecetet. Ez a négy egészül ki más összetevőkkel, a kívánt ízeknek megfelelően, így például pirított mogyoróval, friss tökmaggal vagy chilivel.

A Pödör minden mustárterméke folyamatos gyártásellenőrzés mellett történik. Először megtisztítjuk a mustármagokat, majd két korong között megőröljük A gyártás következő fázisában a megőrölt mustármagokat masszává keverjük a többi hozzávalóval. Az ízek és aromák összeérését biztosítandó, a Pödörnél kellő időt hagyunk az erjedésre. Ezután a mustármasszát krémmé dolgozzuk.

Ebben a fázisban nagyon fontos, hogy hőmérséklet ne haladja meg az 50 C fokot, különben elvesznek belőle az érzékeny esszenciális olajak. Az utolsó fázisban az elkészült mustárt üvegekbe töltjük, amelyben még néhány hetet érnie kell. A gyártószalagról közvetlenül lekerült mustár túlságosan csípős ahhoz, hogy azonnal fogyasztható legyen.

A mi gyártási leírásunkban nem találja nyomát túlságosan magas hőmérsékletnek vagy adalékanyagoknak. Ez nem véletlen: mi a Pödörnél sohasem alkalmazzuk egyiket sem. A mi gyártási krédónk a kíméletesség, amely a lehető legnagyobb mértékig megőrzi az ízeket és értékes összetevőket. Tudatosan kerüljük a tartósítókat, ízfokozókat és aromákat. Saját minőségi követelményeinknek tartozunk ennyivel.

A különféle mustárkeverékek változatosságot nyújtanak

Tágítsa íz-horizontját a Pödörrel, és fedezze fel új mustárritkaságainkat! Az öt fajtát tapasztalt séfekkel együtt kísérleteztük ki. Egyedi aromáikkal és kombinációikkal, mustárjaink hűen tükrözik az alaptermék kulináris változatosságát.
Próbálja ki a Pödör mustárokat önmagukban vagy valamelyik kifejezetten azokra kikísérletezett receptünkben! Receptkeresőnkben mindet megtalálja!

Böngésszen a Pödör prémium olajok és ecetek között!

Fűszerezzen egyedileg a Pödör mustárokkal!

Ha behunyja a szemét és a mustárra gondol, minden bizonnyal utánozhatatlanul pikáns íze és enyhe savassága jut eszébe. A Pödör mustárkeverékeiben azonban érezhető egy enyhe gyümölcsaroma is, mint például az alma íze a stájer weisswurst mustárban vagy a finom mogyoróíz a mogyorómustárban. Az öt különleges mustárkeverék a konyha fűszersztárja lehet, mivel a mustár nem pusztán a kolbászokhoz illik!

A mustár klasszikus felhasználása: Mustár nélkül fele olyan finom sem volna a sült hús, a kolbász és a hasonló ételek! Fogyasszuk hidegen vagy melegen, legyen csak snack vagy komplett vacsorafogás – a mustár a fűszeres mártások klasszikus hozzávalója. Mustár mártások ízesítésére: Pár kanálnyi mustárral feldobott mártással a vadhúsok vagy vörös húsok egyszerűen mennyeiek! Feltétlenül próbálja ki valamelyiket!

Mustár sajtokhoz: Krémes brie sajt vagy ízes parmezán – a Pödör mustárral még finomabb!

Mustár a salátaöntetben: A mustár kihagyhatatlan egy klasszikus ecetes-olajos vinaigrette-ből is. Válasszon a Pödör minőségi olajokat, eceteket és mustárokat felvonultató termékkínálatából!

Mustár kenőkrémekhez és mártogatókhoz: A mustár önmagában is ínycsiklandó, ám kenőkrémekben és mártogatókban használva egészen ismeretlen ízvilágok nyílhatnak meg vele. Lepje meg vendégeit a következő raclette vagy fondue- partin egy újonnan kreált finom krémmel!


Receptek kapcsolódó Pödör termékekkel


Hidegen sajtolt olajokkal egészséges, finom és gyors receptek.


 

Miért a Pödör?

Minőség

Mi teszi a Pödör termékeket különlegessé?

Tovább
Egészség

Tippek és tanácsok szakértőinktől

Tovább
Szépség

Szépségtippek Pödör termékekkel

Tovább

Pödör Klub előnyök

Ingyenes kiszállítás

Rendeljen a webshopból szállítási költség nélkül megbízható átvétellel az Ön választott Pödör Click & Collect Forgalmazó Partnernél.

Tovább
Ingyenes termékminta

Már az első webshopos vásárlás alkalmával.

Tovább
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön új termékeinkről és legfrissebb akcióinkról

Tovább
Legyen Pödör Click & Collect
forgalmazó partnerünk!

Győződjön meg erről az egyedülálló, garantált bevételi forrásról, ami a hét minden napján 24 órában működik.

Tovább
0