%
Vörösborecet

Vörösborecet

Halványpiros klasszikus ecet

A vörösborecetet gyakran emlegetik úgy, mint a „bor lelke”. Van ebben igazság, mivel – legalábbis a Pödörnél – kizárólag válogatott vörös borok esszenciája kerül gondos feldolgozás után az üvegekbe. Az ecet hosszú ideig érik, fahordókban, hogy kibontakozhasson jellegzetes íze. A Pödör profi raktározási technológiájának köszönhetően nem szükséges adalékokat használni az ecet szakszerű erjesztéséhez.

A jó minőségű vörösbor magától is átalakul, legalább olyan jó minőségű vörösborecetté. Adalékok, tartósítószer, aroma nélkül. Akárcsak a fehérborecet, a vörösborecet intenzív íze is az eredetére emlékeztet. Mivel a Pödör vörösborecete természetes termék, a színe évről évre változhat. Az adott szőlőterméstől és az ezt követő borgyártástól függően minden esztendőben sajátos, egyedi íze lesz.

Mennyiség:
Webshop ár 14 000 Ft / l
1 400 Ft
-15% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
1 190 Ft
Webshop ár 6 600 Ft / l
1 650 Ft
-15% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
1 403 Ft
Webshop ár 4 700 Ft / l
2 350 Ft
-15% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
1 998 Ft
Segíthetünk?

Írjon nekünk vagy hívjon bennünket munkanapokon 9.00 és 16.00 között a +3692900027 -es telefonszámon

Összetevők

Vörösborecet.

Átlagos tápértékadatok

100g termékben:

Energia82kJ /20kcal

Zsír0g

amelyből telített zsírsavak0g

Szénhidrát2g

amelyből cukrok1g

Fehérje0,2g

Rost0g

0g

Tárolás

Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.

Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.

Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!

Származási hely: Ausztria

A vörösborecet használatáról

Markáns vörösbor-bukéjával a vörösborecet mindenben vetekszik ecettársaival! Ez a nem túl édes, inkább savanykás ízű, a legjobb vörösborokból készült gyümölcsecet igazi alternatívát kínál az Aceto Balsamico mellett. Testes aromája jól illik a hasonlóan markáns ízű olajokhoz, így a dió, mogyoró, szőlőmag és sárgabarackmag olajhoz, például leveles salátákban. A híres "Vinaigrette"-et nem ok nélkül nevezték el a borecetről. Emellett az olasz konyha elképzelhetetlen volna vörösborecet nélkül. A vörösborecet nagyszerűen kidomborodik finom sültekkel és vadhúsokkal, vagy friss fűszernövények pácában.

A sötét mártásokat is remekül fel lehet dobni egy kis vörösborecettel. Ha kedveli a változatosságot, feltétlenül próbálja ki a vörösborecetet savanyításhoz – a különleges vörösbor íz ínycsiklandóvá teszi az így tartósított zöldségeket.