%
Mákolaj - hidegen sajtolt_1
Mákolaj - hidegen sajtolt_2
Mákolaj - hidegen sajtolt_3
Mákolaj - hidegen sajtolt_1

Mákolaj - hidegen sajtolt

Az újra felfedezett olajkülönlegesség

A mákolaj jó ideig alulbecsült, sőt elfeledett eleme volt az európai konyhának. Csak az utóbbi években éledt fel újra, amikor is ráébredtünk, hogy ez a világossárga növényi olaj jóval többre képes, mint gondoltuk. A Pödör mákolajába csakis teljesen érett mákszemek kerülhetnek, a hidegsajtolás módszere pedig biztosítja, hogy a mákban lévő értékes anyagok a lehető legnagyobb mértékben megőrződjenek. A kíméletes előállítási folyamat eredménye a könnyen emészthető, diszkrét ízű mákolaj, ami ezen tulajdonságai miatt ideális a diétás konyhában. Amennyiben eddig még nem vette fel a mákolajat a kedvencei listájára, minden bizonnyal meggondolja magát, ha pár csepp mákolajjal fogyaszt el legközelebb egy friss pasta ételt.

Mennyiség:
Webshop ár 24 500 Ft / l
2 450 Ft
-20% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
1 960 Ft
Webshop ár 17 400 Ft / l
4 350 Ft
-20% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
3 480 Ft
Webshop ár 14 580 Ft / l
7 290 Ft
-20% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
5 832 Ft
Segíthetünk?

Írjon nekünk vagy hívjon bennünket munkanapokon 9.00 és 16.00 között a 06 / 92 900 027 -es telefonszámon

A hidegen sajtolt
mákolaj használatáról

A mákból nyert olajnak finoman fanyar, enyhén diós íze van, ami különösen hideg ételekben érvényesül jól. A benne található anyagok optimális aránya miatt a mákolaj változatosságot tud vinni az alacsony koleszterintartalmú és természetes étrendbe is. Jól illik párolt és nyers zöldségekhez, salátákhoz és a hagyományos közép-európai ételekhez. Az pedig magától értetődő, hogy ennek a világossárga olajnak ott a helye a mákos tésztában, mákos nudliban és mákos rétesben!

Összetevők

100% olaj kék mákból.

Átlagos tápértékadatok

100g termékben:

Energia3751kJ /896kcal

Zsír99,6g

amelyből telített zsírsavak14g

egyszeresen telítetlen zsírsavak15g

többszörösen telítetlen zsírsavak71g

Szénhidrát0g

amelyből cukrok0g

Fehérje0g

0g

Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!

Omega zsírsavak

Omega-3 3,1 %
Omega-6 47,6 %
Omega-9 15 %

Tárolás

A friss mákolaj érzékeny, gyorsan avasodik, ezért tárolására fordítsunk különös gondot.

Bontatlanul hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 12-15 hónapig tárolható. A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül. Felbontás után, pedig tegyük hűtőszekrénybe, és legfeljebb 3 hónapon belül használjuk fel!

Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!

Származási hely: Ausztria

A mákolaj
jótékony hatásai

Ennek a hidegen sajtolt olajnak 87-90 százaléka telítetlen zsírsavakból áll, amiért különösen hálás a szív-és érrendszer.

A mákolajat magas omega-6 zsírsavtartalma is megkülönbözteti a többi növényi olajtól. Az omega-6 zsírsavakat, úgy mint a linolsavat és az arachidonsavat nem képes előállítani az emberi szervezet, jóllehet ezek az anyagok nélkülözhetetlenek fiziológiai folyamataink egészséges működéséhez. Közvetve irányítják a vérnyomást és a test gyulladások elleni reakcióját.