Hidegen sajtolt mákolaj

Az újra felfedezett olajkülönlegesség

A mákolaj jó ideig alulbecsült, sőt elfeledett eleme volt az európai konyhának. Csak az utóbbi években éledt fel újra, amikor is ráébredtünk, hogy ez a világossárga növényi olaj jóval többre képes, mint gondoltuk. A Pödör mákolajába csakis teljesen érett mákszemek kerülhetnek, a hidegsajtolás módszere pedig biztosítja, hogy a mákban lévő értékes anyagok a lehető legnagyobb mértékben megőrződjenek.
A kíméletes előállítási folyamat eredménye a könnyen emészthető, diszkrét ízű mákolaj, ami ezen tulajdonságai miatt ideális a diétás konyhában. Amennyiben eddig még nem vette fel a mákolajat a kedvencei listájára, minden bizonnyal meggondolja magát, ha pár csepp mákolajjal fogyaszt el legközelebb egy friss pasta ételt.
Mákolaj

Vásároljon most!

Hidegen sajtolt mákolaj megvásárolható az alábbi kiszerelésekben

1 970 Ft
1 872 Ft *
19 700 Ft / l
3 340 Ft
3 173 Ft *
13 360 Ft / l
5 800 Ft
5 510 Ft *
11 600 Ft / l
Pödör Klub ár
Összesen
Kosárba rakom

Pödör klubtag kedvezmények*

  • Ingyenes kiszállítás 7 000 Ft felett​​i rendelésnél
  • 10% kedvezmény már az első vásárlásnál
  • 24 órás kiszállítás munkanapokon a 14:00 óráig leadott rendelésekre

Regisztráljon vagy lépjen be a kedvezményekért!

Összetevők

100% olaj kék mákból.

Átlagos tápértékadatok

100g termékben:

Energia3751kJ /896kcal

Zsír99,6g

amelyből telített zsírsavak14g

egyszeresen telítetlen zsírsavak 15g

többszörösen telítetlen zsírsavak 71g

Szénhidrát0g

amelyből cukrok0g

Fehérje0g

0g

Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!

Omega zsírsavak

Omega-3 3,1 %
Omega-6 47,6 %
Omega-9 15 %

Tárolás

A friss mákolaj érzékeny, gyorsan avasodik, ezért tárolására fordítsunk különös gondot.

Bontatlanul hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 12-15 hónapig tárolható. A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül. Felbontás után, pedig tegyük hűtőszekrénybe, és legfeljebb 3 hónapon belül használjuk fel!

Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!

Származási hely: Ausztria


A mákolaj
jótékony hatásai

Ennek a hidegen sajtolt olajnak 87-90 százaléka telítetlen zsírsavakból áll, amiért különösen hálás a szív-és érrendszer.

A mákolajat magas omega-6 zsírsavtartalma is megkülönbözteti a többi növényi olajtól. Az omega-6 zsírsavakat, úgy mint a linolsavat és az arachidonsavat nem képes előállítani az emberi szervezet, jóllehet ezek az anyagok nélkülözhetetlenek fiziológiai folyamataink egészséges működéséhez. Közvetve irányítják a vérnyomást és a test gyulladások elleni reakcióját.

A hidegen sajtolt
mákolaj használatáról

A mákból nyert olajnak finoman fanyar, enyhén diós íze van, ami különösen hideg ételekben érvényesül jól. A benne található anyagok optimális aránya miatt a mákolaj változatosságot tud vinni az alacsony koleszterintartalmú és természetes étrendbe is. Jól illik párolt és nyers zöldségekhez, salátákhoz és a hagyományos közép-európai ételekhez. Az pedig magától értetődő, hogy ennek a világossárga olajnak ott a helye a mákos tésztában, mákos nudliban és mákos rétesben!


A termékhez kapcsolódó receptek (27)

22

„Elképesztően friss“

Pödör tippek a 3 csillagos séftől, Thomas Bühnertől

Vásárlóink ezeket a termékeket választották még



Miért a Pödör?

Készítés és minőség

Mi teszi a Pödör termékeket különlegessé?

Tovább
Egészség

Tippek és tanácsok szakértőinktől

Tovább
Szépség

Szépségtippek Pödör termékekkel

Tovább

Pödör Klub előnyök

Pödör Click & Collect rendelés

Rendeljen a webshopból megbízható átvétellel az Ön által választott Pödör Click & Collect Forgalmazó Partnerhez!

Tovább
Ingyenes termékminta

Már az első webshopos vásárlás alkalmával.

Tovább
Legyen Pödör Click & Collect
forgalmazó partnerünk!

Győződjön meg erről az egyedülálló, garantált bevételi forrásról, ami a hét minden napján 24 órában működik.

Tovább