5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A timut-bors a Himalája érintetlen nepáli hegyvidékén terem, a szecsuani bors nepáli változata. A 2000 méteres magasságban és afelett fekvő területeken a helyi gazdálkodók fáradtságos munkával gyűjtik be a cserjéken fejlődő terméseket, majd szárítják és kézzel kiválogatják őket. Ebből a kellemes citrus- és grapefruitjegyekkel rendelkező fűszerből főként az aromás termés- vagy magburkot használják fel. Ez a borsfajta többnyire vadon nő bokrokon és cserjéken, nagy magasságokig terjedő hegyi régiókban. Ősszel szedik le, majd ezt követően az érett terméseket a napon szárítják, míg kinyílnak. Ekkor az apró fekete magok kihullnak. A legtöbb íz a magköpenyben rejlik.
Az inkább közepesen csípős timut-bors elengedhetetlen az ázsiai konyhában, ahol gyakran erős chilifajtákkal kombinálják. A borsra jellemző a bizsergető íz és egy enyhe zsibbadtságérzet a nyelven. Ázsián kívül a timut-bors néhány évvel ezelőttig alig volt kapható. A timut-bors ideális minden wokban készülő ételhez, világos szárnyasfélékhez és haléletekhez. Borskeverékeknek ez a borsfajta citrusosan friss jelleget kölcsönöz. Fahéjjal, édesköménymaggal, csillagánizzsal és szegfűszeggel vegyítve a fűszerkeverék „kínai öt fűszer” néven ismert.
A Pödör termékei kizárólag a lehető legnagyobb alapossággal tisztított, 100%-ban természetes, csúcsminőségű alapanyagokból készülnek.
Partnereink közvetlenül a származási helyről importálják fűszereinket - közvetítők nélkül -, így biztosan tudjuk, honnan származnak kerülőutak, vagy kompromisszumok nélkül.
Kiskereskedőként, nagykereskedőként vagy viszonteladóként Ön dönthet az üzletében forgalmazni kívánt Pödör Prémium termékek választékáról és mennyiségéről, de együttműködhet kizárólag PICK UP partnerként is.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.