Keresés

A pesto fajtáiról

Olaszország leghíresebb szósza – a Pödörtől!

Számtalan kulináris csábításával Olaszország az ínyencek mekkája. A napfényes Itália egyik legnépszerűbb exportcikke a tészták mellett minden bizonnyal a pesto krém, amelyet szerte a világon fogyasztanak. A "pestare" szó, amelyből a pesto ered, azt jelenti: összezúzni, őrölni, és ez rögtön kulccsal is szolgál a pesto gyártási módjához. A pesto egyedi összetevőit mozsárban törik össze, melynek eredményeképp azok esszenciális olajakat eresztenek. Ezt addig folytatják, amíg létre nem jön az a finom aromájú, zöldes színű krém, amit pestóként ismerünk. A legismertebb pesto fajta, mondhatni minden pestók anyja a híres Pesto Genovese. 1863-ban alkották meg, és annak a városnak a nevét viseli, amelyben született, azaz Genováét.

A Pödörnél csakis a legkiválóbb minőségű pestót találja, melyet a legjobb összetevőkből készítünk hozzáértéssel és szeretettel, és a fűszerek finom arányával teszünk teljessé.

A Pödör márka garancia arra, hogy egyetlen termékünkben sem talál mesterséges színezéket, aromát vagy ízfokozót. Mivel a pesto szószt nem főzik, különleges figyelmet szentelünk annak, hogy az eljárás során ne fejlődjön túl sok hő, s ily módon a lehető legnagyobb mértékben megőrizzük az ízeket, színeket és zamatokat. Győződjön meg róla Ön is, ha legközelebb kinyit egy Pödör pestós üveget: utánozhatatlan a bukéja! Fontos az is, hogy a pestót minél rövidebb idő alatt állítsuk elő, különben az összetevők az oxidáció következtében elveszíthetik frissességüket és ízüket. A Pödör mindezeket a tényezőket szem előtt tartja a gyártás során.

A pesto pompás alternatívát kínál a közönséges gyorsételekkel szemben, amikor szeretnénk gyorsan összedobni valami jobbat és egészségesebbet. A Pödör pestónak köszönhetően a stresszes napokon sem kell lemondani egy kis kulináris örömről.


A pesto összetevői

A pesto esetében a kulcs az egyszerűség! A Pödör pestóba csakis a legjobb, elismert gazdálkodásokból származó összetevők kerülnek, hogy intenzíven gazdaggá tegyék az ízét. A klasszikus, bazsalikomos pestón kívül számos más jól ismert és népszerű variációja létezik ennek az olasz szósznak, ám az alapanyagok mindig ugyanazok maradnak – melyek nálunk, a Pödörnél, természetesen első osztályúak. Ezek a következők: különféle magok (pl. tökmag, fenyőmag vagy mogyoró), prémium minőségű, hidegen sajtolt Pödör növényi olaj, sajt – leginkább parmezán vagy pecorino, tengeri só.

Olaszországban minden régiónak megvan maga pesto receptje. Szicíliában ez a Pesto Rosso (mandula és szárított paradicsom alapú pesto). Calabriában a bors és a pirított paprika íze bűvöli el a vendéget.

Olaszországon kívül a legnépszerűbb változatok a rucolából (borsmustárból), a tökmagból vagy a medvehagymából készült pestók.

Olajréteggel szigetelve, hűtőben a pesto hetekig megőrzi a frissességét.

Zamatos tökmagos pesto a Pödörtől

Tökmagos pestónkban Olaszország és Ausztria ad egymásnak randevút: a mediterrán életstílus találkozik Stájerország leghíresebb élelmiszertermékével. A pestóhoz a stájer tökmagot gondosan és kíméletesen pirítjuk és dolgozzuk fel, a legfinomabb minőségű stájer tökmagolajjal együtt. Plusz egy kis sajt meg egy csipetnyi fűszerkeverék, és máris kész a csemege, amely mennyeien olvad szét a szájban.

A tökmagolajat illetően is biztos lehet a garantált, ellenőrzött minőségben és a tartósítók, adalékok és aromák nélküli, gondos és kíméletes feldolgozásban. Különleges ízélményt nyújt Önnek itt is a tiszta természet!

A tökmagos pesto nagyszerűen illik tésztákhoz, grissinihez, sajthoz vagy rizottóhoz.


Böngésszen a Pödör prémium olajok és ecetek között!

Pesto: a konyha adu ásza

Csuda egyszerű és mégis csuda finom. A pestóban csak kevés, első osztályú összetevő van, ám ez a kevés igazi ízbombát alkot együtt. Nem csoda, hogy a pesto szósz kötelező eleme minden konyhának, szerte a világon, ami friss tésztákkal fogyasztva a legnépszerűbb. A tészta gyors, egyszerű étel, de királyi eledellé teheti egy finom pesto. Olaszországban a pesto genovesét leginkább trofie vagy trenette tésztához fogyasztják – ezekhez illik leginkább a pesto. Ügyeljen arra, hogy jó minőség tésztát válasszon, amelyen tökéletesen érvényesül a pesto íze.

Az invenciózus szakácsok számára határtalan lehetőségeket nyújt a prémium minőségű pesto! Megbolondíthat egy salátaöntetet, akárcsak egy hideg vagy meleg szószt vagy levest.

Egy finom sajttálhoz is dukálhat egy zamatos tökmagos pesto. A gourmet szakácsok sokszor pácolják pestóban a halat vagy húst is, hogy még finomabb legyen az íze.

A pesto jellegzetes mag- íze még intenzívebb lesz kenyérbe vagy ízletes snackbe sütve. Egy leveles tésztára vagy zsömlébe kenve pedig végleg meggyőzheti, hogy ez a szósz nem csak tésztákhoz jó. Receptmagazinunk ékes bizonyítéka ennek. Merítsen ihletet pestós receptötleteinkből!


Receptek kapcsolódó Pödör termékekkel


Hidegen sajtolt olajokkal egészséges, finom és gyors receptek.


 

Miért a Pödör?

Minőség

Mi teszi a Pödör termékeket különlegessé?

Tovább
Egészség

Tippek és tanácsok szakértőinktől

Tovább
Szépség

Szépségtippek Pödör termékekkel

Tovább

Pödör Klub előnyök

Ingyenes kiszállítás

Rendeljen a webshopból szállítási költség nélkül megbízható átvétellel az Ön választott Pödör Click & Collect Forgalmazó Partnernél.

Tovább
Ingyenes termékminta

Már az első webshopos vásárlás alkalmával.

Tovább
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön új termékeinkről és legfrissebb akcióinkról

Tovább
Legyen Pödör Click & Collect
forgalmazó partnerünk!

Győződjön meg erről az egyedülálló, garantált bevételi forrásról, ami a hét minden napján 24 órában működik.

Tovább
0