%
Fenyőmag

Fenyőmag

Dél-Ázsia vitaminbombája

A fenyőmag a mediterrán vagy arab konyha kedvelőinek elmaradhatatlan hozzávalója. A fenyőmagot egy a mediterrán éghajlaton található, akár 30 méternyire is megnövő fenyő tobozából nyerik ki. Gyantás, egyúttal mandulára emlékezető íze miatt számos ételt varázsolhat különlegessé. A diófélékkel ellentétben, a fenyőmag semmi koleszterint nem tartalmaz, és így ideális eleme az alacsony szénhidráttartalmú étrendnek. A Pödör Pakisztánból származó fenyőmagja tökéletesen génkezelés- mentes, prémium minőségével és különlegese fűszeres ízével pedig abszolút meggyőző.
50 g
Webshop ár
26 000 Ft / kg
1 300 Ft
Webshop ár
klubtagoknak
Klub kedvezmény
-5%
1 235 Ft
250 g
Webshop ár
22 600 Ft / kg
5 650 Ft
Webshop ár
klubtagoknak
Klub kedvezmény
-5%
5 368 Ft
Kosárba rakom
Segíthetünk?

Írjon nekünk vagy hívjon bennünket munkanapokon 9.00 és 16.00 között a 06 / 92 900 027 -es telefonszámon

A fenyőmag használatáról

Ennek a pakisztáni vitaminbombának izgalmas ízét számos módon aknázhatjuk ki. A klasszikus recept természetesen a pesto genovese, de rizsételekben is remekül érvényesül. A fenyőmagot akkor a legjobb felhasználni, amikor az íze a legjobb - édességekben, így például tortákban vagy kekszekben, de akár salátákban vagy nokedlis ételekben is. Serpenyőben enyhén megpirítva ezek a kis magocskák különösen intenzív, diós ízt nyernek. Legjobb, ha a pirítást nagyon lassan, zsír hozzáadása nélkül végezzük. Próbálja ki, és győződjön meg róla Ön is!

Összetevők

Egyedi prémium minőségű mag

Átlagos tápértékadatok

100g termékben:

Energia2408kJ /575kcal

Zsír50,7g

Koleszterin0g

Nátrium0g

Szénhidrát7,3g

Rost0g

Fehérje24g

Tárolás

Hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tárolandó.

Származási hely: Pakisztán

A fenyőmag jótékony hatásai

A fenyőmag linolénsavat tartalmaz, éspedig majdnem 50 százalékban. A linolénsavra a prosztaglandinképzés miatt van szüksége a szervezetnek. A prosztaglandinok többek között az immunrendszert erősítik.

Magas növényi fehérje-tartalma miatt különösen a vegetáriánus és vega táplálkozásban lehet fontos. Fenyőmag hozzáadásával az ide tartozó ételek minőségét emelhetjük.

A B1 és B2 vitamin a niacinnal kombináltan kedvezően hat az energia –és anyagcserére, akárcsak az idegrendszer impulzusainak vezetésére. Ha szeretné megelőzni az alvási rendellenességeket vagy a koncentráció-kihagyásokat, jó stratégia lehet a fenyőmag rendszeres fogyasztása.