%
Pisztácia - hántolt, natúr

Pisztácia - hántolt, natúr

A mindentudó zöld mag

Az iráni pisztácia, amit gyakran csak „zöld mandulaként” emlegetnek diós íze miatt, igazi mindenes a konyhában. Értékes tápanyagaival, az egészségre gyakorolt jótékony hatásaival és utánozhatatlan ízével valóban ki is érdemelte ezt a címet. Ennek az örökzöld, akár tizenkét méter magasra is megnövő fának a magja édeskés, ugyanakkor fűszeres ízével kápráztatja el híveit. Mi a Pödörnél kizárólag a legjobb minőségű, garantáltan génkezelésmentes pisztácia-magokat használjuk fel, mindenféle adalék nélkül.
100 g
Webshop ár
26 900 Ft / kg
2 690 Ft
Webshop ár
klubtagoknak
Klub kedvezmény
-5%
2 556 Ft
250 g
Webshop ár
25 200 Ft / kg
6 300 Ft
Webshop ár
klubtagoknak
Klub kedvezmény
-5%
5 985 Ft
Kosárba rakom
Segíthetünk?

Írjon nekünk vagy hívjon bennünket munkanapokon 9.00 és 16.00 között a 06 / 92 900 027 -es telefonszámon

A pisztácia használatáról

A pisztácia aromája leginkább ezzel írható le: édeskés, egyúttal erősen fűszeres. Diós íze kicsit a manduláéra emlékeztet. Ha a pisztáciát hevítjük, ne hevítsük 70° Celsius fölé, mivel a magas hőmérséklet árt az esszenciális vegyületeknek. Lényeg a lényeg: legyen az csoki- vagy pisztáciatorta hozzávalója, szórjuk salátába vagy dolgozzuk bele egy finom pestóba, - sokoldalú aromájának hála a pisztácia tökéletesen otthon érzi magát édes és sós ételekben egyaránt.

Összetevők

Egyedi prémium minőségű mag

Átlagos tápértékadatok

100g termékben:

Energia2405kJ /574kcal

Zsír51,6g

amelyből telített zsírsavak6,79g

Koleszterin0g

Nátrium0g

Szénhidrát11,55g

amelyből cukrok2,31g

Rost0g

Fehérje17,64g

0g

Tárolás

Hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tárolandó.

Származási hely: Irán

A pisztácia jótékony hatásai

Minél zöldebb a színe, annál jobb a minősége. Magas szénhidráttartalmú ételekkel együtt fogyasztva a zöld magocskákban található telítetlen zsírsavak meggátolják a vércukorszint emelkedését. Ez annyit tesz, hogy hosszabb ideig tart a jóllakottság érzése. Rendszeres fogyasztás mellett a magas E vitamin tartalmú pisztácia csökkenti a tüdőrák kialakulásának veszélyét. Ez a benne lévő gamma-Tocopherolnak köszönhető, amely antioxidáns hatású, és védi a sejteket az öregedéstől. Vizsgálatok szerint a pisztáciában magas százalékban található többszörösen telítetlen zsírsavak a szívbetegségekre is kedvező hatással vannak.