Pisztácia - hántolt, natúr
A mindentudó zöld mag
Az iráni pisztácia, amit gyakran csak „zöld mandulaként” emlegetnek diós íze miatt, igazi mindenes a konyhában. Értékes tápanyagaival, az egészségre gyakorolt jótékony hatásaival és utánozhatatlan ízével valóban ki is érdemelte ezt a címet. Ennek az örökzöld, akár tizenkét méter magasra is megnövő fának a magja édeskés, ugyanakkor fűszeres ízével kápráztatja el híveit. Mi a Pödörnél kizárólag a legjobb minőségű, garantáltan génkezelésmentes pisztácia-magokat használjuk fel, mindenféle adalék nélkül.Átvétel Local Online PICKUP Service Partnernél
Írjon nekünk vagy hívjon bennünket munkanapokon 9.00 és 16.00 között a 06 / 92 900 027 -es telefonszámon
A pisztácia használatáról
A pisztácia aromája leginkább ezzel írható le: édeskés, egyúttal erősen fűszeres. Diós íze kicsit a manduláéra emlékeztet. Ha a pisztáciát hevítjük, ne hevítsük 70° Celsius fölé, mivel a magas hőmérséklet árt az esszenciális vegyületeknek. Lényeg a lényeg: legyen az csoki- vagy pisztáciatorta hozzávalója, szórjuk salátába vagy dolgozzuk bele egy finom pestóba, - sokoldalú aromájának hála a pisztácia tökéletesen otthon érzi magát édes és sós ételekben egyaránt.
Összetevők
Egyedi prémium minőségű mag
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia2405kJ /574kcal
Zsír51,6g
amelyből telített zsírsavak6,79g
Koleszterin0g
Nátrium0g
Szénhidrát11,55g
amelyből cukrok2,31g
Rost0g
Fehérje17,64g
Só0g
Tárolás
Hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tárolandó.
A pisztácia jótékony hatásai
Minél zöldebb a színe, annál jobb a minősége. Magas szénhidráttartalmú ételekkel együtt fogyasztva a zöld magocskákban található telítetlen zsírsavak meggátolják a vércukorszint emelkedését. Ez annyit tesz, hogy hosszabb ideig tart a jóllakottság érzése. Rendszeres fogyasztás mellett a magas E vitamin tartalmú pisztácia csökkenti a tüdőrák kialakulásának veszélyét. Ez a benne lévő gamma-Tocopherolnak köszönhető, amely antioxidáns hatású, és védi a sejteket az öregedéstől. Vizsgálatok szerint a pisztáciában magas százalékban található többszörösen telítetlen zsírsavak a szívbetegségekre is kedvező hatással vannak.