%
Pisztácia - hántolt, natúr_1
Pisztácia - hántolt, natúr_2
Pisztácia - hántolt, natúr_3
Pisztácia - hántolt, natúr_1

Pisztácia - hántolt, natúr

A mindentudó zöld mag

Az iráni pisztácia, amit gyakran csak „zöld mandulaként” emlegetnek diós íze miatt, igazi különlegességnek számít a konyhában. Értékes tápanyagaival, az egészségre gyakorolt jótékony hatásaival és utánozhatatlan ízével valóban ki is érdemelte ezt a címet. Ennek az örökzöld, akár tizenkét méter magasra is megnövő fának a magja édeskés, ugyanakkor fűszeres ízével kápráztatja el híveit. Mi a Pödörnél kizárólag a legjobb minőségű, garantáltan génkezelésmentes pisztácia magokat használjuk fel, mindenféle adalék nélkül.

Segíthetünk?

Írjon nekünk vagy hívjon bennünket munkanapokon 9.00 és 16.00 között a +3692900027 -es telefonszámon

Mennyiség:
Webshop ár 25 900 Ft / kg
2 590 Ft
-15% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
2 202 Ft
Webshop ár 23 000 Ft / kg
5 750 Ft
-15% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
4 888 Ft
Webshop ár 21 700 Ft / kg
10 850 Ft
-15% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
9 223 Ft

A pisztácia használatáról

A pisztácia aromája leginkább ezzel írható le: édeskés, egyúttal erősen fűszeres. Diós íze kicsit a manduláéra emlékeztet. Vigyázzunk, hogy ne hevítsük 70° Celsius fölé, mivel a magas hőmérséklet árt az esszenciális vegyületeknek. Sokoldalú aromájának hála a pisztácia tökéletesen otthon érzi magát édes és sós ételekben egyaránt, legyen az csoki- vagy pisztáciatorta, szórjuk salátába vagy dolgozzuk bele egy finom pestóba.

Összetevők

Natúr pisztáciamag

Átlagos tápértékadatok

100g termékben:

Energia2526kJ /611 kcal

Zsír51,6g

amelyből telített zsírsavak8,6 g

Koleszterin0 g

Szénhidrát11,6 g

amelyből cukrok10 g

Fehérje20 g

Rost10 g

0 g

Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.

Tárolás

Hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tárolandó.

Származási hely: Irán

A pisztácia jótékony hatásai

Minél zöldebb a színe, annál jobb a minősége. Magas szénhidráttartalmú ételekkel együtt fogyasztva a zöld magocskákban található telítetlen zsírsavak meggátolják a vércukorszint emelkedését. Ez annyit tesz, hogy hosszabb ideig tart a jóllakottság érzése. Rendszeres fogyasztás mellett a magas E vitamin tartalmú pisztácia csökkenti a tüdőrák kialakulásának veszélyét. Ez a benne lévő gamma-Tocopherolnak köszönhető, amely antioxidáns hatású, és védi a sejteket az öregedéstől. Vizsgálatok szerint a pisztáciában magas százalékban található többszörösen telítetlen zsírsavak a szívbetegségekre is kedvező hatással vannak.