%
Szilva gyümölcsecet_1

Szilva gyümölcsecet

Egy ecet - az intenzív ízélmények pillanataira

A szilva gyümölcsecetben nagyszerűen hasznosul a Pödör sokéves ecetgyártási tapasztalata. Ennek egyik fontos eleme a jó érzék a szüret megfelelő pillanatának kiválasztására, amelyben a gyümölcs teljes íze átmenthető az üvegekbe. És ez a Pödör szilvaecetének a titka: csakis a szüreteléskor teljesen érett szilvákból nyerhető ki a maximálisan intenzív íz, bármiféle tartósító és ízesítő szer hozzáadása nélkül. A minőség másik eleme az ellenőrzött erjesztés, ami a szilvaecet esetében még fontosabb, mint a többi gyümölcsecetnél. A két fermentációs folyamat során folyamatosan figyelemmel kell kísérni a hőmérsékletet és az oxigénellátást, hogy az ecetbaktériumok a leghatékonyabban dolgozhassanak.

Az erjesztés után a szilvaecet fahordóban érik tovább, míg aztán üvegekbe és végül Önhöz, a fogyasztóhoz kerül. A szilva gyümölcsecetben számos egészséges tápanyag található, nevezetesen azok, amelyek magát a gyümölcsöt is annyira értékessé teszik. A benne lévő vitaminok, ásványok és nyomelemek jótékonyan hatnak a szervezetre, és ebben a formában fogyasztva igazi élvezetet jelentenek. Az ecetsav az egyetlen anyag, ami az érett gyümölcsben még nem volt meg, mivel ez az erjedés során keletkezik. Antibakteriális, belsőleg tisztító hatása van, és segít egyensúlyba hozni a szervezet pH értékét.

Mennyiség:
Webshop ár 21 500 Ft / l
2 150 Ft
-5% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
2 043 Ft
Webshop ár 13 800 Ft / l
3 450 Ft
-5% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
3 278 Ft
Webshop ár 11 300 Ft / l
5 650 Ft
-5% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
5 368 Ft
Segíthetünk?

Írjon nekünk vagy hívjon bennünket munkanapokon 9.00 és 16.00 között a +3692900027 -es telefonszámon

Összetevők

Szilvaecet

Átlagos tápértékadatok

100g termékben:

Energia51kJ /12kcal

Zsír0g

amelyből telített zsírsavak0g

Szénhidrát3g

amelyből cukrok3g

Fehérje0g

Rost0g

0g

Tárolás

Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.

Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.

Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!

Származási hely: Ausztria

A szilva gyümölcsecet használatáról

Szép sötét színe eleve megelőlegezi a szilvaecet elegáns jellegét. Ez a testes, összetéveszthetetlenül szilvaillatú, intenzíven gyümölcsös ízű ecet igazi változatosságot visz a mindennapok konyhájába. A hozzáértők nyers hal vagy hús marinálására is használják, amitől az csodálatosan porhanyós lesz. Az ősz ajándéka, a szilva, így tehát a szilvaecet is remekül illik pulyka, kacsa vagy liba mellé. Kísérletező kedvű konyhaművészek fagylaltra, tortára vagy puha sajtra is szívesen cseppentik.