Keresés

A természetes gyümölcsecetekről

A Pödör ecetes üvegeiben nincs más, csakis a természet ajándéka

Kevés olyan élelmiszer büszkélkedhet olyan hosszú hagyománnyal, mint az ecet. Ez az egyik legrégebben ismert élelmiszerünk: készítése több ezer évre nyúlik vissza. Ami az ecetet a többi élelmiszertől megkülönbözteti, az rendkívül hosszú szavatossága. Őseink nagy becsben tartották, nem csak konyhai hozzávalóként, hanem természetes gyógyírként való hasznossága miatt is. Köztudomásúlag jótékony hatással van az emésztőrendszerre és a testhőmérséklet hűtésére (antipiretikus hatás).

Ezenfelül hasznos segítségnek tartják bőrbetegségek, ízületi fájdalmak vagy zúzódások ellen is. A Pödör gyümölcsecetei 100 százalékban természetesek, és nincsen bennük semmiféle mesterséges adalék. Bízunk abban, hogy válogatott nyersanyagainkkal, legyen az szilva, birsalma, szőlő vagy más, a lehető legjobb eredményt érjük el. És bízunk hosszú évekre visszamenő ecetgyártási tapasztalatunkban.

-0%
Alma gyümölcsecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-0%
Alma gyümölcsecet - Bio
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-0%
Almamust ecet - Bio
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-0%
Birsalma gyümölcsecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-0%
Cseresznye gyümölcsecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-20%
Fehérborecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-20%
Fehérborecet - Bio
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-20%
Feketeribizli gyümölcsecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-0%
Földiszeder gyümölcsecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-0%
Füge gyümölcsecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-20%
Körte gyümölcsecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-0%
Málna gyümölcsecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-0%
Paradicsomecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-0%
Sárgabarack gyümölcsecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-0%
Sherry ecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-0%
Sörecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-0%
Szilva gyümölcsecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-20%
Vörösborecet
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár
-20%
Vörösborecet - Bio
Hamarosan rendelhető
Akciós klub ár
Klub ár

A gyümölcsecetekben találkozik az új és a régi

Gyümölcsecetek bogyós és csonthéjas gyümölcsökből, almafélékből… és a sornak nincs vége!

A gyümölcsecetek gyártása a bizonyíték, hogy az ellentétek találkozásából nagyszerű dolgok születhetnek. A Pödör régi és új gyártási eljárásokat kombinálva alkot összehasonlíthatatlanul finom ízű gyümölcseceteket.

A folyamat, amelynek során a gyümölcsből ecet kerül az üvegekbe, egyszerre bonyolult és egyszerű. Először leszüretelik a tökéletesen érett gyümölcsöt, és kipréselik a levét. Utána következik az első erjedési folyamat, amelynek során a gyümölcsléből bor lesz. E természetes fermentáció eredményeképp alkohol- és cukortartalmú folyadék keletkezik. A folyamat neve a szakmai zsargonban „macerálás”. A következő lépésben a Pödör az úgynevezett szubmerz (alámerülő) fermentációs, más néven acetátor eljárást követi. A kis gyártókészülékekben az ecetbaktériumok szabadon lebegnek a folyadékban, szabályozott levegőztetés mellett. Az ilyenformán folyamatosan ellenőrzött és egyenletes hőmérsékleten az ecet optimális körülmények között tud erjedni. A Pödör csakis kis készülékeket használ, ahol a levegőztető rendszerek a Venturi-elv alapján működnek. A fermentációs folyamat emiatt hosszabb ugyan, viszont a végtermék sokkal zamatosabb!

Mint látható, a folyamat egyetlen fázisában sem használunk adalékokat vagy mesterséges aromákat. Meggyőződésünk, hogy a prémium minőségű ecetekhez nem szükségeltetik más, mint első osztályú nyersanyagok. A gyártás gondossága következtében a gyümölcsben lévő számos értékes anyag megmarad, hogy aztán utat találjon az üvegekbe. A Pödör ecetek szűretlenek, ezért koncentrált formában találhatók bennük pektinek, másodlagos gyümölcsvegyületek, vitaminok, nyomelemek és ásványok.

Ha gyümölcsecet-készítésről van szó, mi itt a Pödörnél nem ismerünk határt! Legfőbb célunk, hogy a lehető legnagyobb változatosságot nyújtsuk a salátástálhoz. Ehhez pedig hozzátartoznak a számtalan fajta gyümölcsből készített természetes ecetek, melyeknek mindegyike egyedi ízvilágot képvisel. Meg fog lepődni, mennyire különbözik az egyes ecetek aromája. A lágy gyümölcsöstől a fanyaron át az intenzíven egzotikusig terjed a szinte végtelen skála. A friss gyümölcslé majdnem természetes átalakulása következtében az ecetben benne marad a gyümölcs íze, zamata és színe. Még egy ok, hogy a Pödör eceteit válassza!


Böngésszen a Pödör prémium olajok és ecetek között!

A Pödör gyümölcseceteit számtalan módon használhatja fel!

Ha azt a szót hallja: ecet, ugye azonnal a salátára gondol? Nagyon helyes! A Pödör hidegen sajtolt olajaival házasítva a Pödör gyümölcsecetei tökéletes salátákat alkotnak. Persze a saláták sem egyformák. Válassza ki az adott leveles salátához, gyümölcsös-zöldséges salátához vagy akár egy különleges káposztához illő kedvenc Pödör gyümölcsecetét! Így minden nap egy kicsit másképp élvezheti vitamingazdag ételeit, hiszen egy egyszerű fejes salátának teljesen más az íze édeskés feketeribizli gyümölcsecettel, mint egy fanyar sörecettel megbolondítva. Kísérletezzen bátran széles termékskálánkkal, és találja meg személyes kedvenceit! Ám a gyümölcsecetek nem merülnek ki a saláták ízesítésében. Az ecet kulináris használata immár a fazekak és serpenyők világába is utat talált, mind a hobbiszakácsok, mind az elismert gourmet séfek konyhájában.

Az ecet rengeteg fajta szósz, mártás vagy páclé csodásan pikáns kiegészítője lehet. A gyümölcsecettől már néhány órás pácolódás után is különösen porhanyóssá válnak a vörös húsok. Tipp: Használja jól ki a gyümölcseceteket arra, hogy természetes módon tartósítsa a különféle zöldségeket. Az ecet nem fél az édes kísérletezésektől sem. A zamatos bogyós gyümölcsökből készült ecetek, így a málna- vagy a feketeribizli ecet, nagyszerűen passzolnak krémekhez és más desszertekhez. Egy-két csepp a mascarpone krémbe vagy a vaníliafagylaltba igazi élvezetet nyújt vendégeknek és persze a házigazdának! Mi itt a Pödörnél komoly szakértői csapattal dolgozunk együtt azért, hogy mindig új, inspiráló recepteket alkossunk Önnek! Böngésszen receptkeresőnkben, és próbálja ki, mi mindenre képes az ecet!


Receptek kapcsolódó Pödör termékekkel


Hidegen sajtolt olajokkal egészséges, finom és gyors receptek.


Miért a Pödör?

Készítés és minőség

Mi teszi a Pödör termékeket különlegessé?

Tovább
Egészség

Tippek és tanácsok szakértőinktől

Tovább
Pödör Black Table

Exkluzív vacsorák, csak gourmet-k számára

Tovább

Pödör Előnyök

 

Pödör klubtagsági
előnyök
  • 10% azonnali kedvezmény az első webshopos vásárlás során
  • 5% további kedvezmény minden további vásárlás során
  • 5% kedvezmény a megjelölt forgalmazó partnereknél
  • 3 db ingyenes termékminta az online vásárlások során (5ml)
  • Akciók csak klubtagok részére
  • Kedvezőbb szállítási díjak
Pödör Click & Collect
rendelés

Rendeljen online – vegye át a terméket és fizessen az Ön által választott Pödör „Click & Collect” Partnernél!

  • Értékes időt takarít meg, hiszen az összes Ön által megrendelt termék becsomagolva a választott átvételi ponton már az Ön rendelkezésre áll
  • Ön határozza meg, hogy mikor és hol szeretné átvenni a megrendelését
  • Választható, ingyenes termékminták
  • A megrendelt termékek vételárát elegendő csak az átvételkor kiegyenlíteni

Ön is a gasztronómia és az egészséges, jó ételek szerelmese?

Akkor bizonyára tisztában van azzal, hogy a tökéletes ízek legalapvetőbb feltétele a friss, minőségi alapanyagok felhasználása, a szaktudás, a szenvedély, a tapasztalat és az őszinteség. A 100%-ban Ausztriában előállított Pödör-olajakkal kapcsolatban nem ismerünk kompromisszumot a fentiek tekintetében. Felelősen, puritánul és őszintén végezzük munkánkat. Alapanyagainkat kizárólag a termelő országokból vásároljuk.
A Pödör termékei azért különlegesek, mert kizárólag a lehető legnagyobb alapossággal tisztított, 100%-ban természetes, csúcsminőségű alapanyagokból készülnek, a legtapasztaltabb présmesterek időigényes, fáradtságos kétkezi munkájával és szakértelmével. Termékeinkhez egész éven át frissen sajtolva juthat hozzá, és csak a legszigorúbb minőség-ellenőrzést követően kerülnek palackozásra.

Legyen Pödör Click & Collect forgalmazó pertnerünk!
Győződjön meg erről az egyedülálló, garantált bevételi forrásról, ami a hét minden napján 24 órában működik.
Ingyenes termékminta
Már az első webshopos vásárlás alkalmával