Piros Kampot bors - egész

Gondosan, kézműves munkával és tapasztalattal készül



A Kambodzsa -azonos nevű-területéről származó Kampot-borsok a világ legjobb borsfajtái közé tartoznak. A Thai-öböl tengerpartjához közel fekvő terület fülledten forró éghajlata és a nehéz agyagos talajok tökéletes alapot teremtenek a borsfajták kiemelkedő minőségéhez. A termesztés hagyományosan, kézi munkával történik, és nagyon munkaigényes. A termesztés során a termelők mellőzik a műtrágya és növényvédő szerek használatát. Valamennyi borsfajta ugyanarról a növényről származik, színüket az érettség foka és a feldolgozás határozzák meg.
A valódi piros bors nagyon ritka borskülönlegesség, teljesen érett, hámozatlan borstermésből készül. A legjobb borstermesztők közül is csak kevesen merik vállalni a feldolgozását, éppen ezért nehezen lehet hozzájutni. Az érettség magas foka miatt a valódi piros bors különösen aromás, szinte gyümölcsös, és erőteljesen csípős. Csak frissen őrölve használja, vagy még inkább frissen mozsárban összetörve, hogy testes aromája tökéletesen érvényre juthasson. Ideális húsokhoz, szárnyasokhoz.