%
Fehér Malabár bors - egész_1
Fehér Malabár bors - egész_2
Fehér Malabár bors - egész_1

Fehér Malabár bors - egész

 

A fehérborsot teljesen érett, narancsos-pirosas borstermésből nyerik. Ehhez a borsszemek külső héját és a termés húsát eltávolítják oly módon, hogy a frissen leszedett borstermést lenvászon zsákokba csomagolva kb. 8-10 napra beáztatják, ideális esetben lassú folyású vízbe. Ezáltal a termés húsa leoldódik a magról, és mechanikus módszerrel eltávolítható. A bézs színű borsszemeket azután a napon megszárítják, ennek során még inkább kifakul. Később ez kerül fehérborsként a kereskedelembe.

A fehérbors kevésbé aromás, mint a fekete, azonban nagyon erős, ezért takarékosan kell használni. Jól illik halételekhez, világos szárnyasokhoz, zöldségfélékhez, rizshez és tésztához, valamint minden világos szószhoz és leveshez. 

Különlegessége: krémszínűtől fehérig terjedő szín, sima szemek. 

Íze: intenzív, hosszantartó csípősség. 

Ételek: világos húsok és szárnyasok, hal, világos levesek és szószok. 

Kiszerelés:
Mennyiség:
Webshop ár 54 000 Ft / kg
1 350 Ft
-5% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
1 283 Ft
Webshop ár 35 000 Ft / kg
2 450 Ft
-5% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
2 328 Ft
Segíthetünk?

Írjon nekünk vagy hívjon bennünket munkanapokon 9.00 és 16.00 között a +3692900027 -es telefonszámon