%
Bio oregánó - morzsolt_1
Bio oregánó - morzsolt_2
Bio oregánó - morzsolt_1

Bio oregánó - morzsolt

A mediterrán konyha egyik ismert fűszerét az oregánót már legalább 300-400 éve használják. Igaz az első írásos feljegyzések egy XVII. századi bázeli receptben találhatóak, mint a palacsinta egyik összetevője.

A XX. század elején a botanikai könyvek az oregánót gyógyhatású növényként írják le, mellyel a gyapjút piros színűre lehet festeni.

Napjainkban az olasz, spanyol és görög konyha kiemelt fűszere, de nem csupán a Földközi-tenger medencéjében vált kedveltté.

Az oregánóról elsőre legtöbbünknek a pizza jut eszébe, pedig kulináris felhasználása igen széleskörű. Kiválóan harmonizál grillezett és sült húsokhoz (pl. bárányhoz), zöldségekhez, levesekhez, és népszerű paradicsomos ételek, szószok, mártások, pástétomok készítéséhez is. A „tex-mex” konyhában az oregánót gyakran keverik köménnyel, chilivel, fokhagymával és hagymával.

Kiszerelés:
Mennyiség:
Webshop ár 66 000 Ft / kg
990 Ft
-5% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
941 Ft
Segíthetünk?

Írjon nekünk vagy hívjon bennünket munkanapokon 9.00 és 16.00 között a 06 / 92 900 027 -es telefonszámon

Összetevők

Bio oregánó
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!

Tárolás

Fényvédett, száraz, hűvös helyen.

 

Származási hely: Törökország

Tanúsítvány

A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt. Amennyiben többet szeretne tudni, kérjük kattintson az alábbi linkre: