Bio oregánó - morzsolt
![Bio oregánó - morzsolt Bio oregánó - morzsolt](https://www.podor.hu/application/files/pic_cache/4416/2767/2133/bio-oregano-morzsolt_350x502.jpg)
![Bio oregánó - morzsolt Bio oregánó - morzsolt](https://www.podor.hu/application/files/pic_cache/9115/8221/0610/bio-oregano-morzsolt_395x500.jpg)
A mediterrán konyha egyik ismert fűszerét az oregánót már legalább 300-400 éve használják. Igaz az első írásos feljegyzések egy XVII. századi bázeli receptben találhatóak, mint a palacsinta egyik összetevője.
A XX. század elején a botanikai könyvek az oregánót gyógyhatású növényként írják le, mellyel a gyapjút piros színűre lehet festeni.
Napjainkban az olasz, spanyol és görög konyha kiemelt fűszere, de nem csupán a Földközi-tenger medencéjében vált kedveltté.
Az oregánóról elsőre legtöbbünknek a pizza jut eszébe, pedig kulináris felhasználása igen széleskörű. Kiválóan harmonizál grillezett és sült húsokhoz (pl. bárányhoz), zöldségekhez, levesekhez, és népszerű paradicsomos ételek, szószok, mártások, pástétomok készítéséhez is. A „tex-mex” konyhában az oregánót gyakran keverik köménnyel, chilivel, fokhagymával és hagymával.
vásárlóink kedvencei