%
Paradicsomecet

Paradicsomecet

Ecet a „szerelemalmából”

A paradicsomot a spanyol hódítók hozták haza Amerikából, és immár kétséget kizáróan az európai emberek egyik kedvenc eledele. A sok évszázados magtermesztés eredményeként több mint 2.500 fajtája létezik. A paradicsomot Ausztriában „Liebesapfel", azaz szerelemalma néven is emlegetik, és tulajdonképpen ugyanez: „love apple” volt valamikor az angol nyelvű botanikai elnevezése is. A Pödör kizárólag friss, napon érlelt paradicsomot használ ízletes paradicsomecetéhez, ez a biztosítéka annak, hogy minden cseppje megfelel a Pödörtől elvárt minőségnek. Zamatos, 100 százalékban természetes paradicsomecetünket friss paradicsomléből, fahordóban való erjesztéssel gyártjuk, szigorú minőségi szabályoknak megfelelően, mesterséges adalékok nélkül.

A paradicsom igazi vitaminbomba, akárcsak a belőle készült paradicsomecet, amely megőrzi a gyümölcsben lévő vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. A paradicsomecetben a paradicsom magas C-vitamin tartalma is a szervezet rendelkezésére áll. Ez azért jó, mert a C-vitamin fontos antioxidáns: megköti a szabad gyököket a vérben, az agyban és a sejtekben, és így csökkenti az oxidációs károsodást. Amikor a szervezetbe C-vitamin kerül, májenzimek termelődnek, amelyek segítik a természetes méregtelenítési folyamatokat.

Segíthetünk?

Írjon nekünk vagy hívjon bennünket munkanapokon 9.00 és 16.00 között a +3692900027 -es telefonszámon

Mennyiség:
Webshop ár 17 500 Ft / l
1 750 Ft
-15% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
1 488 Ft
Webshop ár 10 200 Ft / l
2 550 Ft
-15% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
2 168 Ft
Webshop ár 7 800 Ft / l
3 900 Ft
-15% Klub kedvezmény
Webshop ár klubtagoknak
3 315 Ft

Összetevők

Paradicsomecet

Átlagos tápértékadatok

100g termékben:

Energia51kJ /12kcal

Zsír0g

amelyből telített zsírsavak0g

Szénhidrát3g

amelyből cukrok3g

Fehérje0g

Rost0g

0g

Tárolás

Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.

Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.

Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!

Származási hely: Ausztria

A paradicsomecet használatáról

A paradicsomecetnek már az első cseppje is igazi nyári érzést vált ki az emberből. Ez nem is csoda, hiszen a Pödör paradicsomecete csupa napon érlelt paradicsomból készül. Enyhén édes aromája a napsütötte Délt varázsolja ételeinkbe, és óhatatlanul is vakációs nosztalgiát ébreszt. Cseppentsen belőle a paradicsomos-mozzarellás salátára, vagy ízesítsen vele nyers és főtt zöldségeket! Ez a lágy ecet remekül illik a Pödör tökmag- és szőlőmagolajaihoz is, és változatosságot visz konyhájába! Ha igazi ínyencként különösen porhanyós és zamatos húst vagy halat szeretne készíteni, pácolja be éjszakára paradicsomecetben!