
Paradicsomecet
Ecet a „szerelemalmából”
A paradicsomot a spanyol hódítók hozták haza Amerikából, és immár kétséget kizáróan az európai emberek egyik kedvenc eledele. A sok évszázados magtermesztés eredményeként több mint 2.500 fajtája létezik. A paradicsomot Ausztriában „Liebesapfel", azaz szerelemalma néven is emlegetik, és tulajdonképpen ugyanez: „love apple” volt valamikor az angol nyelvű botanikai elnevezése is. A Pödör kizárólag friss, napon érlelt paradicsomot használ ízletes paradicsomecetéhez, ez a biztosítéka annak, hogy minden cseppje megfelel a Pödörtől elvárt minőségnek. Zamatos, 100 százalékban természetes paradicsomecetünket friss paradicsomléből, fahordóban való erjesztéssel gyártjuk, szigorú minőségi szabályoknak megfelelően, mesterséges adalékok nélkül.
A paradicsom igazi vitaminbomba, akárcsak a belőle készült paradicsomecet, amely megőrzi a gyümölcsben lévő vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. A paradicsomecetben a paradicsom magas C-vitamin tartalma is a szervezet rendelkezésére áll. Ez azért jó, mert a C-vitamin fontos antioxidáns: megköti a szabad gyököket a vérben, az agyban és a sejtekben, és így csökkenti az oxidációs károsodást. Amikor a szervezetbe C-vitamin kerül, májenzimek termelődnek, amelyek segítik a természetes méregtelenítési folyamatokat.
Átvétel PICKUP Service Partnernél
Összetevők
Paradicsomecet
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia51kJ /12kcal
Zsír0g
amelyből telített zsírsavak0g
Szénhidrát3g
amelyből cukrok3g
Fehérje0g
Rost0g
Só0g
Tárolás
Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.
Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.
Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!
A paradicsomecet használatáról
A paradicsomecetnek már az első cseppje is igazi nyári érzést vált ki az emberből. Ez nem is csoda, hiszen a Pödör paradicsomecete csupa napon érlelt paradicsomból készül. Enyhén édes aromája a napsütötte Délt varázsolja ételeinkbe, és óhatatlanul is vakációs nosztalgiát ébreszt. Cseppentsen belőle a paradicsomos-mozzarellás salátára, vagy ízesítsen vele nyers és főtt zöldségeket! Ez a lágy ecet remekül illik a Pödör tökmag- és szőlőmagolajaihoz is, és változatosságot visz konyhájába! Ha igazi ínyencként különösen porhanyós és zamatos húst vagy halat szeretne készíteni, pácolja be éjszakára paradicsomecetben!
- Argán olajos pesto recept
- Dió-, és földi mandula olajos, paradicsomecetes rukkola saláta recept
- Krémes paradicsomsaláta recept
- Szőlőmagolajos, aszalt paradicsomos pesto recept
- Panzanella recept - toszkán kenyérsaláta
- Lenmagolajos paradicsomecetes salátaöntet recept
- Olasz sült paradicsomleves recept
- Meleg póréhagyma saláta recept
- Ínyenc házi ketchup recept
- Langyos kelkáposzta saláta recept
- Gluténmentes tabbouleh recept
- Medvehagymás majonézes mártogató recept
- Avokádós lencsesaláta recept
Írjon nekünk vagy hívjon bennünket munkanapokon 9.00 és 16.00 között a +3692900027 -es telefonszámon