2025. december 23. és 2026. január 5. között zárva tartunk, ez idő alatt beérkezett megrendeléseiket január 5-án dolgozzuk fel.

5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.

Feliratkozás

Napfényvédelem szerepe a táplálkozásban

A napfényvédelem és a megfelelő táplálkozás két olyan tényező, amelyek kulcsfontosságúak egészségünk megőrzése szempontjából. Bár első pillantásra talán nem tűnnek összefüggőnek, a kutatások azt mutatják, hogy a megfelelő napvédelem és az egészséges táplálkozás összehangolása hosszú távon rendkívül előnyös lehet számunkra. 

Kezdjük a külső napfényvédelemmel. A napfényben található ultraibolya (UV) sugaraknak két fő típusa van: az UVA és az UVB sugarak. Az UVA sugarak képesek mélyen behatolni a bőrbe, hozzájárulva az idő előtti bőröregedéshez, a ráncok kialakulásához, valamint növelik a bőrrák kockázatát. Az UVB csak a felsőbb bőrréteget érik el, és ők felelősek a leégésért, valamint a bőrrák egyes típusainak kialakulásáért.

Természetesen a mértékletes - előírásoknak megfelelő - napozásnak számos jótékony hatása van egészégünkre.

Nagyon fontos a megfelelő napvédelem minden korosztály számára, amit fizikai védelemmel és helyes táplálkozással biztosíthatunk.

A fizikai védelem magába foglalja:

  • a jól megválasztott fényvédő krémek használatát (amely lehet fizikai, vagyis természetes, ásványi anyagokat tartalmazó krém, vagy kémiai napvédelmet adó, magas SPF tartalmú készítmények)
  • továbbá a könnyű, hosszú ujjú ruházatot, kalap és napszemüveg viselését.

Ezek betartásával csökkenthetjük az UV-sugárzás káros hatásait, megvédhetjük bőrünket a leégéstől és a károsodástól.

A napfényvédelem azonban nem csak külső intézkedéseket jelent. A táplálkozásnak is óriási szerepe van bőrünk védelmében.

De milyen étrend segíthet ebben? Milyen ételeket fogyasszunk?

A telítetlen zsírsavakban-, ásványi anyagokban- és vitaminokban gazdag étrend nagyban hozzájárul bőrünk egészségének megőrzéséhez és csökkenti a bőrkárosodás kockázatát.

Az omega-3 zsírsavak segítenek csökkenteni az UV-sugárzás okozta napégést, támogatják a bőr hidratáltságát csökkentve a szárazságát és érzékenységét. Az esszenciális, telítetlen zsírsavakat leghatékonyabban hidegen sajtolt olajok formájában tudjuk - szinte „észrevétlenül” - beépíteni étrendünkbe. Kiemelkedő mind közül a lenmagolaj, mely 70 százalékos alfa-linolénsav tartalmával nemigen tudja felvenni egyetlen másik olaj sem a versenyt.

Az antioxidánsok csökkentik a szabadgyökök képződését és ezáltal a sejtkárosodást. Közülük is ki kell emelni a C- és E-vitamint, valamint a béta-karotint. Leggazdagabb forrása a zöldségek és gyümölcsök mellett (pl. citrusfélék, bogyós gyümölcsök, spenót, sárgarépa) a hidegen sajtolt, szűretlen magolajok (ligetszépe olaj, gránátalma magolaj, argan olaj, makadámia dióolaj, zweigelt szőlőmagolaj, avokádó olaj, mandula és sárgabarack magolaj).

Ásványi anyagok Az egészséges étrendben megtalálható ásványi anyagok, mint a cink és a szelén, szintén hozzájárulnak a bőr védelméhez és regenerációjához, valamint erősítik az immunrendszert. Magas koncentrációban jelenik meg a hidegen sajtolt olajok (búzacsíraolaj, dióolaj, kendermagolaj, szezámmagolaj) mellett, a tenger gyümölcseiben, diófélékben, teljeskiőrlésű gabonákban és hüvelyesekben is.

Összegezve: A hidegen sajtolt olajok komplex megoldást adhatnak a bőrvédelmen túl testünk teljes külső és belső védelmében, legyen az bőrápolás, vagy csak mindennapos, egészséges vitalitásunk fenntartásában.

A Pödör prémium hidegen sajtolt magolajok a fenti hármas komponens (omega-3 zsírsavak, antioxidánsok és ásványi anyagok) igen gazdag forrása.

A hidegen sajtolt esszenciális olajok kiválasztásánál nem elhanyagolható, hogy azok legyenek minden esetben prémium minőségűek, 100% természetesek, szigorúan első préselésből és hidegen sajtoltak, továbbá szűretlenek.

Érdemes másoknak
is ajánlania!
5000 ft Önnek és 5000 ft barátjának
Ingyenes
termékminta
Már az első webshopos vásárlás
alkalmával
0

Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. Az „Összes cookie elfogadása” gombra kattintva hozzájárul a cookie-k tárolásához az eszközén, hogy személyre szabjuk a tartalmat és a hirdetéseket, valamint elemezzük a weboldal forgalmát.

A nem szükséges cookie-kat kizárólag az Ön hozzájárulásával használjuk. A cookie-k részleteiről, céljáról, tárolási idejéről és partnereinkről az Adatkezelési tájékoztatóban talál további információt.

Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. A szükséges cookie-k a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, és mindig aktívak. Minden egyéb cookie (pl. marketing- és elemzési célú) kizárólag az Ön hozzájárulásával kerül felhasználásra. A használt cookie-król további információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

Szükséges A weboldal alapvető működéséhez elengedhetetlen.