Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A napfényvédelem és a megfelelő táplálkozás két olyan tényező, amelyek kulcsfontosságúak egészségünk megőrzése szempontjából. Bár első pillantásra talán nem tűnnek összefüggőnek, a kutatások azt mutatják, hogy a megfelelő napvédelem és az egészséges táplálkozás összehangolása hosszú távon rendkívül előnyös lehet számunkra.
Kezdjük a külső napfényvédelemmel. A napfényben található ultraibolya (UV) sugaraknak két fő típusa van: az UVA és az UVB sugarak. Az UVA sugarak képesek mélyen behatolni a bőrbe, hozzájárulva az idő előtti bőröregedéshez, a ráncok kialakulásához, valamint növelik a bőrrák kockázatát. Az UVB csak a felsőbb bőrréteget érik el, és ők felelősek a leégésért, valamint a bőrrák egyes típusainak kialakulásáért.
Természetesen a mértékletes - előírásoknak megfelelő - napozásnak számos jótékony hatása van egészégünkre.
Nagyon fontos a megfelelő napvédelem minden korosztály számára, amit fizikai védelemmel és helyes táplálkozással biztosíthatunk.
A fizikai védelem magába foglalja:
Ezek betartásával csökkenthetjük az UV-sugárzás káros hatásait, megvédhetjük bőrünket a leégéstől és a károsodástól.
A napfényvédelem azonban nem csak külső intézkedéseket jelent. A táplálkozásnak is óriási szerepe van bőrünk védelmében.
De milyen étrend segíthet ebben? Milyen ételeket fogyasszunk?
A telítetlen zsírsavakban-, ásványi anyagokban- és vitaminokban gazdag étrend nagyban hozzájárul bőrünk egészségének megőrzéséhez és csökkenti a bőrkárosodás kockázatát.
Az omega-3 zsírsavak segítenek csökkenteni az UV-sugárzás okozta napégést, támogatják a bőr hidratáltságát csökkentve a szárazságát és érzékenységét. Az esszenciális, telítetlen zsírsavakat leghatékonyabban hidegen sajtolt olajok formájában tudjuk - szinte „észrevétlenül” - beépíteni étrendünkbe. Kiemelkedő mind közül a lenmagolaj, mely 70 százalékos alfa-linolénsav tartalmával nemigen tudja felvenni egyetlen másik olaj sem a versenyt.
Az antioxidánsok csökkentik a szabadgyökök képződését és ezáltal a sejtkárosodást. Közülük is ki kell emelni a C- és E-vitamint, valamint a béta-karotint. Leggazdagabb forrása a zöldségek és gyümölcsök mellett (pl. citrusfélék, bogyós gyümölcsök, spenót, sárgarépa) a hidegen sajtolt, szűretlen magolajok (ligetszépe olaj, gránátalma magolaj, argan olaj, makadámia dióolaj, zweigelt szőlőmagolaj, avokádó olaj, mandula és sárgabarack magolaj).
Ásványi anyagok Az egészséges étrendben megtalálható ásványi anyagok, mint a cink és a szelén, szintén hozzájárulnak a bőr védelméhez és regenerációjához, valamint erősítik az immunrendszert. Magas koncentrációban jelenik meg a hidegen sajtolt olajok (búzacsíraolaj, dióolaj, kendermagolaj, szezámmagolaj) mellett, a tenger gyümölcseiben, diófélékben, teljeskiőrlésű gabonákban és hüvelyesekben is.
Összegezve: A hidegen sajtolt olajok komplex megoldást adhatnak a bőrvédelmen túl testünk teljes külső és belső védelmében, legyen az bőrápolás, vagy csak mindennapos, egészséges vitalitásunk fenntartásában.
A Pödör prémium hidegen sajtolt magolajok a fenti hármas komponens (omega-3 zsírsavak, antioxidánsok és ásványi anyagok) igen gazdag forrása.
A hidegen sajtolt esszenciális olajok kiválasztásánál nem elhanyagolható, hogy azok legyenek minden esetben prémium minőségűek, 100% természetesek, szigorúan első préselésből és hidegen sajtoltak, továbbá szűretlenek.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.