Keresés

Tél végi fáradtság feloldása

Zentai Andrea, dietetikus

Ilyenkor tél végén, tavasz kezdetén sokan érezhetjük úgy, mintha lassabban működne a testünk. Minden nehezebben megy, gyakran nézünk sóvárogva az ablakra, süt-e már a nap. Ebben az időszakban gyakrabban törhet rá az emberre a depresszió, a borús gondolatok, amiket azonban meg lehet előzni.

 

tigrisdio-olaj-slide.jpg

 

Az első és talán legfontosabb jó tanács, hogy menjünk ki a természetbe, és kiránduljunk egy nagyot. Sportoljunk rendszeresen, ha lehet, akkor ezt is a jó levegőn, a természetben tegyük. Sokan panaszkodnak ilyenkor, hogy nincs erejük munka után sportolni, sötétben újra elindulni, már csak az otthon melegére vágynak. 

Tapasztalatom, hogy amennyiben előre meghatározott napon megyünk edzeni, társsal, vagy befizetett órára, személyi edzőhöz (nem csak akkor, amikor belefér a napba), akkor jóval nagyobb eséllyel végezzük el a napi adagot. Sokaknak az segít, ha a nap elején túl vannak a mozgáson. 
Bárhogy is legyen, javasolom, hogy mindenképp kezdjük el az edzést, és ha nem megy, akkor inkább álljunk meg, mintsem hogy el se indulnánk. Sokan arról számolnak be, hogy csak elkezdeni nehéz, de utána már sokkal jobban érzik magukat. 

Amennyiben rendszeresen sportolunk fontos, hogy elegendő folyadékot igyunk az edzés előtt. Figyeljünk továbbá arra, hogy a sportolást megelőzően legalább 3 órával együnk, és ezt követően is tartsuk be a 3 óránkénti étkezéseket, hogy elég energiánk legyen nekiindulni.

A téli fáradtság ellen jó hatással vethetjük be a magas C-vitamin tartalmú élelmiszereket is. 
A savanyú káposztáról már sokan tudják, hogy ilyenkor is elérhető zöldségféle. Azonban kevesen fogyasszák, vagy ismerik a homoktövist (ami egy tüskés cserjén található), aminek a C-vitamin tartalma kiemelkedően magas. Emellett olyan antioxidánsokat, flavonoidokat tartalmaz, amelyekkel kiválóan támogathatja a kimerült szervezetet és a legyengült immunrendszert. A homoktövis narancssárga bogyóiból készült termékeknek (italok, lekvár stb.) jellegzetes fanyar íze van, amit sokan azonnal megszeretnek, de gyakoribb hogy csak komoly győzködések árán hajlandóak meginni annak tudatában, hogy ezzel sokat tesznek az egészségük érdekében. Létezik az italból csicsókás változat is, melynek kissé savanykás íze kifejezetten üdítő lehet. Szénhidráttartalma mindössze 2,7 gramm/100 gramm ital, így a szénhidrát-anyagcsere zavarban szenvedők is beiktathatják a mindennapi étkezéseik közé. 

Szintén kiváló energetizáló lehet naponta egy-egy marék natúr olajos mag pl.: salátára szórva, a délutáni gyümölcs mellé, a vagy a reggeli müzli kiegészítésként. Energiával tölthetnek fel a kiváló minőségű, hidegen sajtolt olajok is, amiket locsolhatunk kenyérre, de készíthetünk velük különböző zöldségkrémeket is. 

Ma már nagyon nagy számban találhatók a boltok mirelites ládáiban fagyasztott zöldségek, melyek beltartalmi értékei a bejáratott módszerek és a korszerű technológiáknak köszönhetően kedvezőek maradnak.

A téli fáradtság ellen jó hatással vethetjük be a magas C-vitamin tartalmú élelmiszereket is

mire van szüksége a női testnek?

A megfelelő diétának köszönhető szépség és egészség

cikkhez kapcsolódó receptek


Hidegen sajtolt olajokkal egészséges, finom és gyors receptek


Miért a Pödör?

Készítés és minőség

Mi teszi a Pödör termékeket különlegessé?

Tovább
Egészség

Tippek és tanácsok szakértőinktől

Tovább
Pödör Black Table

Exkluzív vacsorák, csak gourmet-k számára

Tovább

PÖDÖR KLUBTAGSÁGI ELŐNYÖK

  • 10% azonnali kedvezmény az első webshopos vásárlás során
  • 7% kedvezmény minden további vásárlás során
  • 5% kedvezmény a megjelölt forgalmazó partnereknél
  • akár 30%-os akciók csak klubtagok részére
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)
  • kedvezőbb szállítási díjak
  • munkanap 14.00 óráig beérkezett webshop rendelését 
    másik munkanap kiszállítjuk
  • frissen préselt prémium olajok tőlünk, egyenesen az Ön konyhájába!

Ingyenes regisztráció

Ön is a gasztronómia és az egészséges, jó ételek szerelmese?

Akkor bizonyára tisztában van azzal, hogy a tökéletes ízek legalapvetőbb feltétele a friss, minőségi alapanyagok felhasználása, a szaktudás, a szenvedély, a tapasztalat és az őszinteség. A 100%-ban Ausztriában előállított Pödör-olajakkal kapcsolatban nem ismerünk kompromisszumot a fentiek tekintetében. Felelősen, puritánul és őszintén végezzük munkánkat. Alapanyagainkat kizárólag a termelő országokból vásároljuk.
A Pödör termékei azért különlegesek, mert kizárólag a lehető legnagyobb alapossággal tisztított, 100%-ban természetes, csúcsminőségű alapanyagokból készülnek, a legtapasztaltabb présmesterek időigényes, fáradtságos kétkezi munkájával és szakértelmével. Termékeinkhez egész éven át frissen sajtolva juthat hozzá, és csak a legszigorúbb minőség-ellenőrzést követően kerülnek palackozásra.

Ingyenes termékminta
Már az első webshopos vásárlás alkalmával