5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A kubebabors Jáva szigetén és más indonéziai szigeteken őshonos, azonban Indonézia más területein és Sri Lankán is termesztik. A terméseket röviddel érés előtt, zölden szedik le, majd a napon megszárítják, mígnem a terméshéj szinte fekete színt kap. Ízét tekintve a kubebabors nem hasonlítható össze más borsfajtákkal, ennél a száras borsnál a melegen kámforszerű és fűszeresen borsos jegyek dominálnak, melyek kicsit szegfűborsra, eukaliptuszra és mentára emlékeztetnek. Csípőssége inkább enyhe, egy kicsit kesernyésen édes íz dominál. Eredetileg a mentolos jegyekkel rendelkező kubebaborsot sokoldalú, egészséget támogató tulajdonságai miatt gyomorproblémák, húgyúti és légzési panaszok esetén használták.
A kubebabors antiszeptikus tulajdonságokkal bír, és az ayurvédikus konyhában nagyon közkedvelt. Ideális az olyan bors- és fűszerkeverékekbe, mint a Ras el Hanout, halételekhez, sajtokhoz, chutney-hoz és a tenger gyümölcseihez. A modern konyhában a kubebabors néhány éve reneszánszát éli.
Különlegessége: barna, ráncos szemek, apró szárral.
Íze: kesernyésen édes, nem tolakodó csípősséggel.
Ételek: halak, tenger gyümölcsei, sajt, chutney, sertéshús, szárnyasok.
A Pödör termékei kizárólag a lehető legnagyobb alapossággal tisztított, 100%-ban természetes, csúcsminőségű alapanyagokból készülnek.
Partnereink közvetlenül a származási helyről importálják fűszereinket - közvetítők nélkül -, így biztosan tudjuk, honnan származnak kerülőutak, vagy kompromisszumok nélkül.
Kiskereskedőként, nagykereskedőként vagy viszonteladóként Ön dönthet az üzletében forgalmazni kívánt Pödör Prémium termékek választékáról és mennyiségéről, de együttműködhet kizárólag PICK UP partnerként is.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.