Keresés

Langyos májas szendvics, körtével recept

Hirtelen vendégek jelentkeznek be, és gyorsan szeretne valami elképesztően finomat készíteni? Ez a langyos májas, körtés szendvics garantáltan levesz a lábáról mindenkit, aki megkóstolja. Kellemes párosítása ez a savas, édes és kesernyés ízeknek. Tipikus őszi-téli vendégváró különlegesség.

Búzamentes
Tojásmentes
Tejmentes
Szójamentes
Kukoricamentes
30 Perc
24

Elkészítés

01

A csirkemájakat tisztítsuk meg, vágjuk vékonyabb szeletekre. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, és mustárral bepácoljuk. Hagyjuk 20 percet pihenni szobahőmérsékleten.

02

A körtét megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és 8 cikkre vágjuk.

03

Egy serpenyőben felhevítjük a repceolajat, megszórjuk cukorral, hagyjuk, hogy a cukor felolvadjon. Ekkor rászedjük a körtéket, és 2-3 percig pároljuk. Közben 1-2 alkalommal megforgatjuk a cikkeket.

04

Ha készen van, félretesszük, és ugyan ezen a zsiradékon 2-3 perc alatt megsütjük a májakat is. Fontos, hogy ne szárítsuk ki őket. Ha készen van, félretesszük.

05

A serpenyőben visszamaradt, 50-60 fokra lehűlt szaftot felöntjük az alma balsamico cremaval és a dióolajjal.

Tipp:

A kissé megpirított kenyérre, vagy bagettre locsoljunk keveset a szaftból, erre helyezzük felváltva a körte és a máj szeleteket. A maradék szószból locsolhatunk még a szendvicsre. Langyosan fogyasszuk.

19 Hozzászólás
Hozzávalók
Mértékegység: EUUSUK
1 db
körte
1 csipetnyi
1 csipetnyi
1 csipetnyi
200 g
csirkemáj

Étrendek

Búzamentes Tojásmentes Tejmentes Szójamentes Kukoricamentes


Ön is a gasztronómia és az egészséges, jó ételek szerelmese?

Akkor bizonyára tisztában van azzal, hogy a tökéletes ízek legalapvetőbb feltétele a friss, minőségi alapanyagok felhasználása, a szaktudás, a szenvedély, a tapasztalat és az őszinteség. A 100%-ban Ausztriában előállított Pödör-olajakkal kapcsolatban nem ismerünk kompromisszumot a fentiek tekintetében. Felelősen, puritánul és őszintén végezzük munkánkat. Alapanyagainkat kizárólag a termelő országokból vásároljuk.
A Pödör termékei azért különlegesek, mert kizárólag a lehető legnagyobb alapossággal tisztított, 100%-ban természetes, csúcsminőségű alapanyagokból készülnek, a legtapasztaltabb présmesterek időigényes, fáradtságos kétkezi munkájával és szakértelmével. Termékeinkhez egész éven át frissen sajtolva juthat hozzá, és csak a legszigorúbb minőség-ellenőrzést követően kerülnek palackozásra.

Ingyenes termékminta
Már az első webshopos vásárlás alkalmával
0