Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Egy jó desszerthez nem feltétlen kell a sütőt bekapcsolni. A posírozott körte egy tökéletes választás lehet, hiszen nagyon könnyen elkészíthető. A posírozás egy forráspont alatti, rövid ideig való főzést jelent. A körtéhez remekül illik a mogyoróolajjal ízesített csokoládészósz.
Az almalevet egy kisebb fazékban felforraljuk a cukorral, a fahéjrúddal, egy ágacska friss rozmaringgal, csipet sóval, és két evőkanál alma balzsamecettel együtt.
Közben a körtéket egészben meghámozzuk, majd állva belehelyezzük a forró szirupba. A tüzet visszavesszük, és hagyjuk, hogy gyöngyöző folyadékban 10 percen át párolódjon. A szirupban langyosra hűtjük.
A csokoládét darabokra törjük, és a tejszínnel együtt felolvasztjuk. Amikor kb. 50 celsius fokosra hűlt, belekeverjük a mogyoró olajat is.
Tálaláskor alma balsamico cremaval locsoljuk meg a körtéket.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.