5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Egy különleges desszert, ahol a krémes tejberizs találkozik a karamellizált alma és a mogyoróolaj harmonikus ízvilágával.
Egy lábasban összekeverjük a tejet és a tejszínt, majd közepes lángon felmelegítjük. Hozzáadunk 50 g bio nádcukrot és a rizottó rizst. Folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon körülbelül 30-35 perc alatt készre főzzük.
Közben egy serpenyőben megolvasztjuk a maradék, 40 g bio nádcukrot, majd hozzáadjuk az almakockákat. Addig karamellizáljuk, amíg szép aranybarna színt nem kapnak. Az ízek kiegyensúlyozásához meglocsoljuk almagyümölcsecettel, és alaposan átforgatjuk.
Az elkészült tejberizst tányérokra vagy tálkákba adagoljuk, a tetejére halmozzuk a karamellizált almakockákat. Minden adagot meglocsolunk 1 teáskanál alma-balsamico krémmel és 1 teáskanál mogyoróolajjal a tökéletes ízharmónia érdekében.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.